Blog

The Dog Meat Professionals: South Korea (In Slovenian)

The Dog Meat Professionals: South Korea in Slovenian.

Deljeno s strani: The Korea Observer.

Strokovnjaki za pasje meso: Južna Koreja (Dog Meat Professionals: South Korea)

To je najbolj poglobljen in uravnovešen dokumentarni film o trgovini s pasjim mesom v Južni Koreji do danes. Izpostavljamo trenutne razmere na pasjih farmah po vsej državi, se pogovarjamo s parlamentarnim raziskovalcem, ki ga zaposluje vlada in pravi, da je južnokorejska vlada pri tem problemu pasivna in ni pripravljena legalizirati ali prepovedati trgovine s pasjim mesom, z veterinarji, s kmetijskimi inšpektorji, prodajalci psov, z lastniki restavracij s pasjim mesom, rejci psov in aktivisti.

Dosledno smo dokumentirali bitko med aktivisti za pravice živali in člani društva za pasje meso, v kateri prihaja do agresivnih in včasih nasilnih soočenj. Za aktiviste je bistvo te poti reševanje psov. Za rejce in prodajalce psov gre za ohranjanje vira dohodka za preživetje. Obe strani verjameta v neresnice o industriji pasjega mesa, ki jih širijo mednarodni aktivisti za pravice živali. Medtem pse še naprej vsak dan redijo, ubijajo in odkrito jedo v tisočih restavracij s pasjim mesom po vsej državi. Pridite na potovanje v svetove Strokovnjakov za pasje meso. (James Hyams in Taehoon Lee).

Ta dokumentarna oddaja je v korejskem in angleškem jeziku (vsak nastopa približno polovico časa). Korejski intervjuji so podnaslovljeni v angleščini.

Print Friendly

Leave a Reply