Blog

“Meat dogs” in wire cages feed on rotten food waste slops while they wait to be slaughtered. (In Danish)

Koreas såkaldte ”kød-hunde” opholder sig i trådbure og lever af råddent madaffald og snavset vand, mens de venter på at blive slagtet

Click HERE for English.

Click HERE to read the article in Korean. 쓰레기 음식 먹고 도축 기다리는…철장 속 식용견들

Den 9. august 2016 kunne et koreansk tv-program ved navn “In Depth Camera” (밀착 카메라) fortælle en historie om mennesker, der tager deres hunde med på sommerferie. Det næste indslag, programmet viste, var om et emne, der ofte bliver ignoreret af koreanerne. Et emne der får dem til at føle sig meget ubehagelige til mode. Det drejede sig om hundene, dem koreanerne benævner som “kød-hunde.”

Programmet rapporterede, at uanset om det at spise hundekød er rigtigt eller forkert, er der – fra opdræt til slagtning – mange og store problemer med hundekød.
I følge reporteren, da han ankom til hundefarmen, blev hundene opskræmte af de ukendte fodtrin og begyndte at gø. Han så en morhund dækket med nekrotiske sår (sår der består af dødt sort/gult væv) fodre sine hvalpe. En anden hund, der var bundet, viste tydeligt at den var bange. Foderet hundene fik serveret var råddent madspil fyldt med maddiker.

På en anden hundefarm så han plastikposer, uigenkendelige organer og et hoved af en død hund flyde rundt i hundenes madskåle. Affaldet var sort, råddent og det stank, men de sultne hunde havde intet andet valg end at spise det.

Hvorfor bliver hundene ikke fodret med ordentlig hundemad, spurgte journalisten. Bonden svarede: “De har brug for at blive fodret med “Jjambap”, det er madaffald og gør smagen bedre”, “svarede bonden. “Folk køber ikke hunde, der er fodret med hundemad.”

Farmen var beskidt, og de sanitære forhold var i fuldstændig uorden. Kroppe af døde hunde lå i spande. Affald, pels samt blod fra de slagtede hunde, var spredt overalt på slagteriet. Det så ud som om, det var meget lang tid siden, der havde været gjort rent på farmen.

Eksperter advarer om, at hundekød fra hunde opdrættet i sådanne miljøer er farlige for mennesker. Dyrlæge Bo-Young Myeong fra foreningen Dyrlæger for forladte Dyr har udtalt, at blyet, tungmetallerne og bakterierne fra det slagteriaffald der er i hundenes foder, kan forårsage sygdomme hos mennesker.

Journalisten opdagede at påstanden om, at der er en særlig race – en såkaldt ”hundekøds hund” – der er meget anderledes end almindelige hunde, er langt fra virkeligheden. Hvad han så på gårdene var racerene hunde. Hunde der havde fået fjernet stemmebåndet, (for ikke at gø) og små hunde med logrende haler. Han så syge hunde fra hvalpefabrikker og forsvundne familiehunde, de endte alle på slagteriet.

Loven om dyrebeskyttelse, der forbyder drab på de samme dyrearter i hinandens synsfelt , bliver ikke håndhævet. Ejeren af hundefarmen fortalte journalisten, at til store hunde, bruger han en hammer, fordi hundene ikke dør så let med elektricitet. Den lov, der forbyder alle former for inhumane slagtninger, bliver ikke overholdt.

At spise hundekød er ikke lovligt i Sydkorea. Men de fleste koreanere udviser dyb ligegyldighed for både loven og eventuelle moralske principper. De gør ikke noget overhovedet for at stoppe hunde-køds-handelen. Siger blot, at der er ingen love, der forbyder denne industri. Det er bare en undskyldning for at lade hunde-køds-industrien fortsætte. De er faktisk bange for at forstyrre branchen, og de personer der spiser hundekød.

Og som du kan se fra denne rapport, fortsætter den rædselsvækkende hunde-køds-industri, alt mens hundene lider ubeskriveligt. Hvert år bliver hunde brutalt tortureret og spist, som om det var helt lovligt, og det vil fortsætte indtil lovene håndhæves.

what-you-can-do

Leave a Reply

Twitter
Visit Us
Follow Me
Tweet
Whatsapp
Vimeo
Flickr
Reddit
Tumblr
RSS
Follow by Email