Blog

“Meat dogs” in wire cages feed on rotten food waste slops while they wait to be slaughtered. (In Finnish)

Metallihäkeissä pidettäville lihakoirille syötetään pilaantunutta ruokaa kun ne odottavat teurastusvuoroaan

Klikkaa TÄSTÄ koreankieliseen artikkeliin. 쓰레기 음식 먹고 도축 기다리는…철장 속 식용견들

9.8.2016 korealainen tv-ohjelma ”In Depth Camera” raportoi, kuinka ihmiset ottavat lemmikkinsä mukaan kesälomamatkoilleen. Seuraavana päivänä ohjelmassa raportoitiin asiasta, josta korealaiset yrittävät olla välittämättä, koska se tekee heidän olonsa tukalaksi ja epämiellyttäväksi; raportti kertoi koirista, jotka yhteiskunnassa on leimattu ”lihakoiriksi”.

Ohjelmassa kerrottiin, kuinka lukuun ottamatta sitä, onko koiran lihan syönti oikein vai väärin, koiranlihantuotannossa on selviä ongelmia.

Reportteri kertoi, kuinka koirat alkoivat haukkua, kun hän ensimmäistä saapui kertaa koiranlihafarmille. Hän näki märkivien haavojen peitossa olevan emokoiran ruokkivan pentujaan. Eräs toinen koira oli kiinni köydellä ja käyttäytyi ahdistuneesti tekemällä toistuvia liikkeitä. Ruoka, jota koirille annettiin, oli matojen syömää pilaantunutta jätettä.

Eräällä toisella farmilla koirien ruokalaarissa kellui muovipusseja, tunnistamattomia sisäelimiä ja kuolleen koiran pää. Jätteet olivat pilaantuneita, mätiä ja väriltään tummentuneita, mutta nälkäisillä koirilla ei ollut muuta mahdollisuutta kuin syödä sitä.

”Miksi koiria ei ruokita säännöllisesti tavallisella koiranruolalla?” kysyi reportteri farmin omistajalta. ”Niille pitää syöttää ’Jjambap’-ruokaa – ruoanjättteitä – sillä se tekee koiranlihan paremman makuiseksi” vastasi omistaja. ”Ihmiset eivät osta koiria, joita on ruokittu koiranruoalla.”

Farmi oli saastainen ja sanitaatiota ei ollut järjestetty. Kuolleiden koirien ruumiita lojui vesiastioissa ja vanhoja teurasjätteitä, turkkeja ja verta oli ympäriinsä. Näytti siltä, ettei farmia ollut siivottu hyvin pitkään aikaan.

Asiantuntijoiden mukaan koiranliha, joka on tuotettu tällaisissa oloissa, on vahingollista ihmisille. ’Vetenarians for the Abandoned Animals Association’in eläinlääkäri Bo-Young Myeongin mukaan koirille syötettävä ruoka sisältää sellaista jätettä, lyijyä, raskaita metalleja ja bakteereja, jotka aiheuttavat tauteja ihmisissä.
Reportteri vahvisti, että väite, jonka mukaan on olemassa erillinen ’lihakoira’-laji, ei pidä paikkaansa. Hän näki puhdasrotuisia koiria, joilta oli leikattu äänihuulet pois, jotta ne eivät voineet haukkua kovaa. Hän näki pieniä lemmikkikoiria, jotka heiluttivat häntäänsä. Pentutehtaiden sairaat koirat ja perheiden kadonneet lemmikit olivat kaikki päätyneet teurastamoon.

Eläinsuojelulain mukaan eläintä ei saa teurastaa lajitoverien nähden. Tätä ei noudateta. Koirafarmari kertoi reportterille, kuinka hän käyttää tappamiseen vasaraa isojen koirien kohdalla, koska sähkö ei tehoa kunnolla niihin. Laki, jonka mukaan epäinhimillisiä keinoja ei saa käyttää eläinten teurastamiseen, ei noudateta.

Koiranlihansyönti EI OLE LAILLISTA Etelä-Koreassa. Kuitenkin suurin osa korealaisista osoittaa suurta välinpitämättömyyttä lakia ja moraalia kohtaan sallimalla koiranlihantuotannon ja väittäen, ettei ole lakeja joilla tämä tuotanto voidaan lopettaa. Tämä on vain tekosyy, koska ei haluta loukata koiranlihan syöjiä ja teollisuuteen osallistuvia.

Kuten voitte tästä raportista nähdä, kammottava koiranlihantuotanto ja koirien suuret kärsimykset jatkuvat. Joka vuosi koiria kidutetaan ja syödään aivan kuin se olisi laillista, ja tämä jatkuu kunnes lakia aletaan noudattaa.

what-you-can-do

Leave a Reply

Twitter
Visit Us
Follow Me
Tweet
Whatsapp
Vimeo
Flickr
Reddit
Tumblr
RSS
Follow by Email