Blog

“Meat dogs” in wire cages feed on rotten food waste slops while they wait to be slaughtered. (In Greek)

Οι σκύλοι που προορίζονται για σφαγή και φάγωμα μέσα σε συρμάτινα κλουβιά τρέφονται με σούπες από σάπια υπολείμματα τροφίμων.

Click HERE for English.

Κάντε κλικ ΕΔΩ για το άρθρο στα Κορεάτικα. 쓰레기 음식 먹고 도축 기다리는…철장 속 식용견들

Την 9η Αυγούστου 2016, ένα Κορεάτικο τηλεοπτικό πρόγραμμα που λέγεται “In Depth Camera” (Εις Βάθος Κάμερα, 밀착카메라) παρουσίασε μία ιστορία για ανθρώπους που παίρνουν τα κατοικίδια ζώα μαζί τους στις καλοκαιρινές διακοπές. Η ιστορία που προβλήθηκε την επόμενη ημέρα είναι μία που συχνά παραβλέπεται από τους Κορεάτες ως δυσάρεστη και ενοχλητική, ήταν για τα σκυλάκια που η κοινωνία τους έχει βαφτίσει ως «σκύλοι για κρέας».

Στο πρόγραμμα αναφέρθηκε ότι άσχετα από το αν η βρώση κρέατος σκύλων είναι σωστό ή λάθος, από την εκτροφή μέχρι τη σφαγή, υπάρχουν ορισμένα προβλήματα με το εμπόριο κρέατος σκύλων.
Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, όταν έφτασε αρχικά στο εκτροφείο σκύλων για κρέας, οι σκύλοι ξαφνιάστηκαν από τις μη οικείες παρουσίες και άρχισαν να γαβγίζουν. Είδε μία μαμά σκύλα καλυμμένη με νεκρωτικές πληγές να ταΐζει τα κουτάβια της, και έναν άλλο σκύλο, δεμένο, να εκδηλώνει ανησυχητική επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά. Η τροφή που ταΐζονταν οι σκύλοι ήταν σούπες από σάπια υπολείμματα τροφίμων μολυσμένα με σκουλήκια.

Σε ένα άλλο εκτροφείο σκύλων, πλαστικές σακούλες, μη αναγνωρίσιμα όργανα και ένα κεφάλι νεκρού σκύλου βρίσκονταν διάσπαρτα γύρω από τον κάδο με τη σκυλοτροφή. Η σούπα απορριμμάτων ήταν σάπια, δύσοσμη, μαυρισμένη, αλλά οι πεινασμένοι σκύλοι δεν είχαν επιλογή άλλη από το να την φάνε.
Γιατί δεν ταΐζονται οι σκύλοι κανονική σκυλοτροφή, ρώτησε ο δημοσιογράφος τον εκτροφέα. «Πρέπει να τρέφονται με ‘Jjambap’ – σούπα απορριμμάτων τροφίμων – για να είναι πιο γευστικό το κρέας», απάντησε ο εκτροφέας. «Οι πελάτες δεν αγοράζουν σκύλους σιτισμένους με σκυλοτροφή».

Το εκτροφείο ήταν βρώμικο και οι συνθήκες υγιεινής βρίσκονταν σε κατάσταση χάους. Λείψανα νεκρών σκύλων κείτονταν σε τενεκέδες ενώ παλιά υπολείμματα και τριχώματα, όπως και αίμα από τη σφαγή των σκύλων, βρίσκονταν διάσπαρτα παντού γύρω στο σφαγείο. Φαίνεται πως το μέρος δεν είχε καθαριστεί για πολύ καιρό.

Οι εμπειρογνώμονες προειδοποιούν ότι το κρέας σκύλων που έχουν εκτραφεί σε τέτοιο περιβάλλον είναι επικίνδυνο για τους ανθρώπους. Ο κτηνίατρος Bo-Young Myeong από τον Σύλλογο Κτηνιάτρων για τα Εγκαταλελειμμένα Ζώα είπε ότι στο φαγητό των σκύλων υπάρχουν ζωικά υποπροϊόντα, μόλυβδος, βαρέα μέταλλα και βακτήρια, και όλα αυτά αρρωσταίνουν τους ανθρώπους.

Ο δημοσιογράφος πρόσεξε ότι όσον αφορά τον ισχυρισμό ότι υπάρχει μία συγκεκριμένη ράτσα «σκύλων για κρέας» η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική. Στη φάρμα είδε καθαρόαιμους σκύλους που τους είχαν αφαιρέσει χειρουργικά τις φωνητικές χορδές για να μην γαβγίζουν δυνατά, και μικρά σκυλάκια που κουνούσαν τις ουρίτσες τους. Άρρωστοι σκύλοι προερχόμενοι από εκτροφεία μαζικής παραγωγής σκύλων και κατοικίδιοι που χάθηκαν από τις οικογένειές τους έχουν καταλήξει όλοι σε κάποιο σφαγείο.

Νόμος προστασίας των ζώων που απαγορεύει τη σφαγή ενός ζώου παρουσία άλλων του ίδιου είδους δεν εφαρμόστηκε. Ο κρεοπώλης είπε στον δημοσιογράφο ότι για τους μεγάλους σκύλους χρησιμοποιεί ένα σφυρί διότι η θανάτωση με ηλεκτροπληξία αποδίδει λιγότερο. Δεν τηρήθηκε ο νόμος που απαγορεύει όλες τις μεθόδους απάνθρωπης σφαγής.

Η κατανάλωση κρέατος σκύλων στη Νότια Κορέα ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ. Ωστόσο, η πλειοψηφία του πληθυσμού επιδεικνύει μεγάλη αδιαφορία τόσο για το νόμο όσο και για τις ηθικές αρχές απλά με το να μην δραστηριοποιείται προς παύση του εμπορίου κρέατος σκύλων και λέγοντας ότι δεν υπάρχουν νόμοι που να απαγορεύουν αυτήν τη βιομηχανία. Είναι απλά μία δικαιολογία που επιτρέπει στη βιομηχανία να συνεχίζει τη λειτουργία της από φόβο ότι θα αναστατωθούν οι κρεοπώληδες και οι καταναλωτές.

Όπως βλέπετε σε αυτό το άρθρο, το απαίσιο εμπόριο συνεχίζεται και οι σκύλοι υποφέρουν πολύ. Κάθε χρόνο, σκύλοι βασανίζονται άγρια και τρώγονται σα να είναι απολύτως νόμιμο, και αυτό θα συνεχιστεί έως ότου εφαρμοστούν οι νόμοι.

what-you-can-do

Leave a Reply

Twitter
Visit Us
Follow Me
Tweet
Whatsapp
Vimeo
Flickr
Reddit
Tumblr
RSS
Follow by Email