Blog

Det er Pyeongchangs mening at skjule de restauranter, der serverer hundekød for gæsterne ved de olympiske lege i 2018

Pyeongchang’s project to hide the Dog Meat Restaurants from Olympic visitors! (In Danish)

Klik HER for at se TV nyhederne om, hvordan Pyeongchangs regering vil skjule de restauranter, der serverer hundekød for gæsterne ved de olympiske lege i 2018.

Video: Kanal A News. “Fjern skiltningen for hundekød og hunde-køds-suppe” ….. Pyeongchangs hovedpine før de olympiske lege. TV-nyhederne viser, at 41 restauranter, der serverer hunde-kød, i Pyeongchang og Gangneung området, skal ændre deres skiltning, der viser, at de serverer hundekød og hunde-køds-suppe.
En af de restauratører, der serverer hundekød, hævder, at hun er bekymret for, at hvis hun tager skiltningen ned, vil det skade hendes forretning. De restauranter, der serverer hunde-kød, er anderledes end andre restauranter, siger hun. Kunderne finder frem til dem netop ved hjælp af skiltningen. En beboer i Gangneung udtaler, at da der vil være mange udlændinge på besøg i Sydkorea under OL, er skiltning med at der serveres hunde-kød dårlig reklame for landet, og han ønsker, at hunde-køds-restauranterne vil overveje det. Journalisten fortæller også, om de mange udenlandske boykot- bevægelser der findes udenfor Sydkorea.

Til Pyeongchang Vinter-OL 2018 er der mindre end et år. På vores “Boykot PyeongChang 2018 Action Center” har vi en liste over de forskellige tiltag, du kan gøre for at protestere mod Sydkoreas rædselsvækkende hunde- og katte-kødsindustrien i landet.

Nedenfor er en oversættelse af dyreværnsforeningen Korea Animal Rights Advocates’ (KARA) kommentarer om PyeongChangs plan for at sno sig uden om og undgå kritik af Koreas spisning af og handel med hundekød.

Klik HER for KARAs kommentar.

Vi undersøger betydningen af de skiftende skilte vedr. restauranter der serverer hundekød i Pyeongchang forud for de 2018 Olympiske Vinterlege i Pyeongchang.

Provinsen Gangwon er i øjeblikket i færd med forberedelserne til at byde gæster velkommen til vinter-OL, som vil blive afholdt i februar 2018. For at afhjælpe manglen på logi og restauranter, og for at skabe indtægter til landbrugets husstande, ydes der støtte til restaurationsbranchen. Bl.a. for at styrke service og netværk blandt lokale landbrugssamfund og for at støtte koreansk kultur.
For at undgå at visse restauranter fremkalder negative følelser hos de udenlandske besøgende, vil de gennemgå renoveringer, herunder ny skiltning for at skjule den underliggende årsag til kontroverser og for at afværge debat.

Hvad er den underliggende årsag til de forventede negative følelser fra Vinter-OL gæster?
De18 restauranter, der serverer hundekød i Gangwon provinsen og omkring Pyeongchang og Gangneung, vil fra regeringen modtage støtte.
Op til 10 millioner won til hver restaurant. 3 millioner won til de der ændrer deres skiltning. 7 millioner won til de der renoverer. Udgifterne til dette projekt fordeles således, at 50% betales af provinsen og 50% betales af byen.

Protester og boykot mod Koreas hundekødssuppe (Boshintang) og hunde-køds-industriens misbrug af hunde er almindeligt forud for enhver stor international begivenhed. Regeringen har rutinemæssigt reageret med lappeløsninger såsom at fjerne skiltning. Den har ikke søgt at løse det grundlæggende problem med hunde- køds-industrien. Trods det faktum, at loven om dyrebe- skyttelse Animal Protection Act var resultatet af offentlighedens ramaskrig i 1988 under Seoul OL.
I de 30 år, der er gået, har regeringen undladt at stoppe eller gøre fremskridt for at løse problemerne omkring den lede og modbydelige hunde-køds-industri.

Mens de omtalte18 restauranter fjerner skiltet om hundekød og hundekødssuppe “Boshintang, Sacheoltang, Yeongyangtang, Yeongyangwon”. (Et skilt som virkelig kan fremkalde afsky), er det vel af betydning, at de nu får penge til at renovere for. Vi tror ikke, at en finansiel støtte på 7 millioner won ændrer noget på sigt til gavn for hundene.

Projektet kan ikke løse det grundlæggende problem, og er derfor blot en formalitet. Det vil være vanskeligt at undgå fordømmelse af hundekød og den grusomhed, der udøves mod hunde blot ved at fjerne skiltningen på de 18 hunde-køds-restauranter. Det vil være svært at undgå kritikken, at skiltningen ”kun er til pynt”.

Det mærkelige navn, regeringen har givet sit projekt, “restauranter, der fremkalder negative følelser fra de fremmede”, er også et problem.
Modstanden mod forbruget af hundekød bliver mere og mere højlydt i vores land, og der arbejdes med ændringen af dyrebeskyttelses-loven, bl.a. så det bliver strafbart at slagte hunde. Dyremishandling er jo en del af handlen med hundekød. Men projektets titel får folk til fejlagtigt at tro, at det bare er en konflikt mellem koreanere og udlændinge.

Gangwons provinsregering tillader altså disse 18 restauranter at fortsætte den normale forretningsmæssige drift under OL, selv om de fjerner skiltningen med salg af hundekødsretter. Når OL er overstået, tilbagefører de skiltningen, der viser, at her kan du få retter med hundekød.
Derudover har Gangwons regering ikke afsløret nogen planer om at medvirke til, at de hunde- køds-restauranter, der modtager 7 millioner won i tilskud, ophører med at sælge deres hunde-køds-retter hverken under eller efter OL!

Efterspørgslen på hundekød og hundekødssuppe er faldende, mens accept af hunde som kæledyr er stigende.
Det er nu, under forberedelserne til at skulle være vært for mange udenlandske gæster i forbindelse med OL, at det koreanske samfund bør indlede drøftelser om, at det er nu, vi skal sætte et endegyldigt stop for vores forbrug af hundekød. Et forbrug, som er synonym med dyremishandling på et ubegribeligt højt plan.

Gangwons provins regering skal bruge indsatsen ”fjern hunde-kød-skiltene” som en mulighed for at hæve Koreas internationale status og fjerne verdens bekymring over for vores svage dyrevelfærdsstandarder. Symboliseret ved vores forbrug og spisning af kød fra hunde.

Desværre, i øjeblikket er Gangwons strategi ligeså ineffektiv som at bygge et hus på sand!

Take Action

Boycott Pyeongchang_1440x2160_g-2

Photo: Dog meat farm in South Korea. SaveKoreanDogs.org.

Leave a Reply

Twitter
Visit Us
Follow Me
Tweet
Whatsapp
Vimeo
Flickr
Reddit
Tumblr
RSS
Follow by Email