Blog

Pyeongchangov projekt skrivanja restavracij s pasjim mesom pred obiskovalci Olimpijskih iger!

Pyeongchang’s project to hide the Dog Meat Restaurants from Olympic visitors! In Slovenian.

Prosimo, stopite v stik z javnimi občili v svoji državi s temi prevodi. Ne vidite svojega jezika? Če bi radi za nas prevajali v svoj jezik, nam, prosimo, pišite. Vedno iščemo prostovoljce za prevajanje, da bi lahko dosegli več ljudi po vsem svetu.

Kliknite TUKAJ za ogled televizijskih novic o projektu pyeongchangske vlade za zamenjavo znakov za juho iz pasjega mesa na restavracijah. (V korejščini)

Video: Channel A News. »Snemimo znake za juho iz pasjega mesa« … Pyeongchangov glavobol pred Olimpijskimi igrami. To poročilo v televizijskih novicah kaže, da mora 41 restavracij s pasjim mesom na območjih Pyeongchanga in Gangneunga s svojih znakov odstraniti besedo, ki pomeni »juha iz pasjega mesa«. Lastnica restavracije s pasjim mesom trdi, da jo skrbi, da bo odstranitev znakov škodila njihovemu poslu, ker so restavracije s pasjim mesom drugačne od drugih restavracij in jih ljudje prepoznajo po znakih zunaj. Neki prebivalec Gangneunga je rekel, da ker bodo Južno Korejo obiskali tujci, znaki za restavracije s pasjim mesom niso dobri za njihovo javno podobo, in želi, da bi te restavracije to upoštevale. Poročevalec govori tudi o gibanju za bojkot zunaj Južne Koreje.

Do zimskih olimpijskih iger Pyeongchang 2018 je manj kot eno leto. V našem »Akcijskem središču Bojkotirajte Pyeongchang 2018« imamo seznam dejavnosti, s katerimi lahko protestirate proti strašni krutosti industrije pasjega in mačjega mesa v Južni Koreji.

Spodaj je prevod komentarja organizacije Korea Animal Rights Advocates’ (KARA) na Pyeongchangov načrt izmikanja kritiki krutosti korejske trgovine s pasjim mesom.

Kliknite TUKAJ za komentar KARA.

(Komentar) Raziskujemo omejitve in pomen menjave znakov restavracij s pasjim mesom v Pyeongchangu pred Zimskimi olimpijskimi igrami 2018.

Provinca Gangwon se trenutno pripravlja na sprejem gostov Zimskih olimpijskih iger, ki bodo februarja 2018. Da bi ublažili pomanjkanje nastanitvenih prostorov in restavracij ter ustvarili prihodek za kmečka gospodinjstva, bodo zagotovili podporo industriji gostovanja za okrepitev duha služenja in povezovanja z lokalnimi kmetovalci, ki naj obiskovalcem predstavijo korejsko kulturo. Poleg tega bodo prenovili določene restavracije, ki bi tujim obiskovalcem lahko vzbudile neprijetna čustva, in ta prenova vključuje nove znake, da bi prikrili izvorni vzrok kontroverznosti in odvrnili od razpravljanja.

Kaj je izvorni vzrok pričakovanih negativnih čustev gostov Zimskih olimpijskih iger? 18 restavracij s pasjim mesom v provinci Gangwon okrog Pyeongchanga in Gangneunga. Vlada bo vsaki restavraciji izplačala do 10.000.000 wonov subvencije za zamenjavo znakov (3.000.000) in prenovo prostorov (7.000.000). 50% cene tega projekta bo plačala provinca, 50% pa mesto.

Protesti proti korejskemu bošintangu (juhi iz pasjega mesa) in zlorabi psov v mesni industriji ter bojkoti so pred vsemi velikimi mednarodnimi dogodki pogosti. Vlada pa se rutinsko odziva z začasnimi ukrepi, kot je odstranitev znakov, namesto da bi rešili izvorni problem industrije pasjega mesa. Čeprav je javni protest proti krutosti industrije pasjega mesa ob Olimpijskih igrah 1988 povzročil sprejetje Zakona o zaščiti živali, vlada v tridesetih letih, ki so sledila, ni napredovala pri reševanju tega problema.

Čeprav gre za samo 18 restavracij, je vsekakor vredno omeniti, da bodo odstranili znake »bošitang, sačeoltang, yeongyangtang, yeongyangwon«, ki bi lahko izzvali gnus, prav tako to, da bodo prenovili okna, vhode in stene, da bi odstranili besede in fraze, povezane s pasjim mesom. Menimo, da finančno podpora 7.000.000 wonov za ta podjetja, namenjena prenovi, ni povsem neprimerna.

Vendar ta projekt ne more rešiti temeljnega problema in je torej samo formalnost. Težko se bo izogniti obsojanju trgovine s pasjim mesom in njene krutosti do psov samo z odstranitvijo znakov 18 restavracij z juho iz pasjega mesa. Enako težko se bo izogniti kritiki, da je odstranitev teh znakov samo kulisa.

Problem je tudi čudno ime, ki ga je vlada dala temu projektu: »Restavracije, ki tujcem vzbujajo negativna čustva«. Nasprotovanje uživanju pasjega mesa v naši državi postaja glasnejše in amandma k Zakonu o zaščiti živali, ki določa kazni za klanje psov, še velja, ker je krutost do živali del trgovine s pasjim mesom, naslov projekta pa ljudem vzbuja zmotno predstavo, da je ta problem samo konflikt med Korejci in tujci.

Poleg tega provincialna vlada Gangwona tem 18 restavracijam dovoli običajno poslovanje med Olimpijskimi igrami kljub odstranitvi teh znakov, po koncu Olimpijskih iger pa spet izobesiti te znake, trdeč, da spoštuje zahteve teh restavracij s pasjim mesom.

Vrh vsega provincialna vlada Gangwona ni objavila nobenih načrtov, da bi restavracije s pasjim mesom, ki bodo prejele 7.000.000 wonov subvencije za prenovo, spodbudila k spremembi poslovnih modelov med Olimpijskimi igrami ali po njih.

Povpraševanje po juhi iz pasjega mesa upada, sprejemanje psov kot živali družabnic pa narašča.

Ne glede na priprave za sprejem gostov bližajočega se mednarodnega dogodka mora korejska družba zdaj začeti razpravljati o odpravi uživanja pasjega mesa, ki je sopomenka za množično mučenje živali.

Provincialna vlada Gangwona mora uporabiti projekt odstranitve znakov kot priložnost za zvišanje mednarodnega položaja Koreje in pomiriti skrb sveta zaradi naših šibkih standardov dobrobiti živali, ki jih simbolizirata trgovina s pasjim mesom in uživanje pasjega mesa.

Žal je Gangwonova strategija trenutno tako neučinkovita kot gradnja hiše na pesku!

Take Action

Boycott Pyeongchang_1440x2160_g-2

Photo: Dog meat farm in South Korea. SaveKoreanDogs.org.

Boycott PyeongChang - Slovenian

Leave a Reply

Follow by Email
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
WhatsApp
Reddit