Blog

South Korea – Reconsider your proposals to expand and incentivise the inhumane puppy mill industry! (In Danish)

Photo: The Korea Observer.

Foto: The Korea Observer.

Sydkorea planlægger at udvide sine stadig voksende hvalpefabrikker. Vi vil derfor bede jer om at bidrage til, at der øjeblikkeligt bliver sat stop for disse planer. At få stoppet den onde cirkel af grufuldt misbrug og omsorgssvigt, der bliver påført disse uskyldige hunde og deres hvalpe, der er født ind i sådanne forfærdelige betingelser.

Vi beder venligst om, at for at få den koreanske regering til at handle og lytte til den offentlige mening, at du skriver under på vore protestbreve. Du kan også skrive direkte til præsident Geun-Hye Park. Vi har skrevet et forslag til et brev, det er du velkommen til at benytte. Du kan naturligvis også skrive med dine egne ord.
Lad os vise dem, hvor stærke vores stemmer er!

Klik HER for at læse mere om de regeringens seneste forslag i The Korean Observer.

Postadresse:
President Geun-Hye Park
1 Cheongwa-daero, Jongro-gu, Seoul 03048
Republic of Korea

Korean Embassy in US Telephone: 1-202-939-5600

Klik HER for telefonnumre på Koreas ambassader rundt om i verden!

Suggested message when calling

“Formålet med min opfordring i dag er at udtrykke min dybe bekymring og skuffelse over din regerings planer om at støtte og udvide hvalpefabrikkerne i Sydkorea. Mange førende nationer forbyder helt hvalpefabrikker eller strammer lovgivningen omkring disse. Derfor finder jeg det helt uforståeligt, at Deres regering ønsker at øge bestanden af hunde på denne helt uansvarligt og utrolig umenneskelig måde. Som en dyreven og medlem af flere dyreværns- organisationer, der har dyrs rettigheder på sinde, beder jeg om, at den sydkoreanske regering genovervejer sin beslutning, ændrer den og sørger for en lovgivning, der stopper denne udvikling i den onde cirkel af rædselsvækkende overgreb og omsorgssvigt på de uskyldige hunde og hvalpe der er født ind i disse forfærdelige livsvilkår.”

Email: Klik HER til email adresser til samtlige sydkoreanske ambassader og konsulater I verden.

Sign Petition_Danish

Video: CARE (Coexistence of Animal Rights on Earth). Dog farm in Gwangju, South Korea where dead dogs are left in the cages to decompose and for other dogs to eat.

Forslag til protestbrev:

Forslag til brev til Sydkoreas præsident

Vi opfordrer dig til, hurtigt og radikalt, at ændre din regerings plan med hensyn til at udvide, etablere og støtte hvalpefabrikker, også i forhold til auktioner over kæledyr, og de kæledyr der er i handelen. I en tid, hvor de fleste moderne lande overvejer at forbyde eller stramme lovgivningen omkring intensiv avl af hvalpe og hvalpefabrikker, finder vi det helt uacceptabelt og skammeligt, at Sydkorea tager et stort tilbageskridt i denne sag ved at gå baglæns og fremme hvalpefabrikker og dens industri.

At fremme hvalpefabrik-industrien pga økonomiske incitamenter, at åbne nye fabrikker, at opgradere eksisterende fabrikker er at gå imod den offentlige mening – både i Sydkorea og globalt. Det er ikke i offentlighedens interesse, og det er vældig uklogt at vise omverdenen, at Sydkorea fuldstændigt tilsidesætter dyrevelfærd. Væksten i kæledyrssektoren, i de øvrige af verdens førende lande, er skabt ved øget handel med godt foder, tilbehør til dyrene og fin service. Ikke ved brug af hvalpefabrikker, som heldigvis er en døende forretning langt de fleste steder, der har fremtiden for øje.

Du skal være opmærksom på de fatale sundheds- og miljørisici, der opstår, når dyrevelfærden svigtes og går til grunde på Sydkoreas hvalpefabrikker. Nedenfor kan du læse nogle få eksempler:

– I efterspørgslen på de mindre og mindre hunde – de populære ‘”te-kop” versioner af forskellige hunderacer, praktiseres kejsersnit i stor udstrækning. Ofte før hvalpen er fuldbåren for at få så små hvalpe som muligt – og ja, kejsersnittet bliver ganske ofte udført uden bedøvelse. Kejsersnittet bliver som regel udført af ukvalificeret personale på hvalpefabrikkerne. De har ingen forudsætninger for at tage hensyn til hverken morhunden eller hvalpene.

– Bevidst underernæring af hundene er også almindelig praksis i et forsøg på at producere mindre og mindre hunde. Disse “te-kop ‘hunde fødes ofte med rædselsvækkende genetiske defekter. Desuden er de udsat for de ulækre og uhygiejniske forhold, der findes på de fleste hvalpefabrikker.

– Den praksis, der er på hvalpefabrikker, er den samme som på andre intensive landbrugsfabrikker, med de gentagne cyklusser af inseminering og ingen pause for morhunden. Denne handling er imod al moderne veterinær tænkning og rådgivning. Disse hunde er avlsdyr under elendige og umenneskelige forhold. De lever i bure hele livet, i deres eget skidt og lort. Og, naturligvis lider de af en række kroniske sundhedsproblemer.

– Er det, hvad den gennemsnitlige koreanske forbruger ønsker, når de køber en hvalp?
NEJ!

– Får kunden ovennævnte oplysninger, når handelen med den nye hvalp afsluttes?
NEJ!

– Er det rimeligt for hvalpen eller for forbrugeren?
NEJ!

At give støtte til de intensive hvalpefabrikkers opdræt af hunde skaber flere muligheder for misbrug, ikke mindre. For at regulere arbejdet skal der ske aktiv overvågning. Lokale retshåndhævende personer skal udføre denne overvågning. Ved overtrædelser af lovenskal der være kontant handling og strafudmåling i retssystemet. Sydkoreas rekord af lovovertrædelser i disse henseender er rystende for at sige det mildt. Derfor er enhver antydning af, at de nuværende lovforslag vil søge at løse nogle af det dyrevelfærds- mæssige misbrug, der finder sted i kæledyrsbranchen lige nu, vildledende ud i det ekstreme.

Din regering forsøger gennem de seneste forslag, at øge antallet af hunde pga økonomiske gevinster på kort sigt. Gøre noget helt vanvittigt for at løse dette modelune, at ”alle kan eje en hund”. Det at ”alle kan eje en hund” fører uundgåeligt til en stigning i mængden af hunde, der bliver opgivet og efterladt. De kan så ende i de allerede overbebyrdede internater – eller værre endnu, solgt til hundekøds-handlere. Den endnu større tragedie er, at der er så mange hunde og hvalpe, der har brug for gode hjem lige nu. Hunde der er blevet reddet fra den Sydkoreanske hundekøds-handel. Alligevel er der ingen forslag til løsning af dette problem. Regeringen viser heller ingen støtte til de velgørende organisationer og NGO’er, der arbejder så hårdt for at passe og omplacere disse dyr.

Sydkorea har verdens 14. største økonomi. Det er svært at tro, at en nation som Sydkorea, hvis indbyggere er nogle af verdens bedst uddannede, ignorerer disse indbyggere og afviser de nyeste veterinære og adfærdsmæssige forskningsresultater samt rådgivning med hensyn til intensiv opdræt af hunde. Tværtimod gør din regering alt for at være uvidende, pinlig og ignorant, når det drejer sig om dyrevelfærd og misbrug af dyr.

Vi opfordrer dig som præsident for Sydkorea til omhyggeligt at genoverveje disse seneste forslag. Vi beder dig introducere effektiv lovgivning og håndhævelse af samme med et forbud mod intensivt opdræt af hunde fra hvalpemøllefabrikker og auktion over kæledyr. Det er på tide, at Sydkorea begynder at tage dyrevelfærd alvorligt og viser det globale samfund (og sig selv), at Sydkorea virkelig er et medfølende og etisk samfund.

Video: The Korea Observer.

Leave a Reply

Follow by Email
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
WhatsApp
Reddit