Blog

South Korea – Reconsider your proposals to expand and incentivise the inhumane puppy mill industry! (In Greek)

Νότια Κορέα – Αναθεωρήστε τις προτάσεις για επέκταση και προώθηση της απάνθρωπης βιομηχανίας εκτροφείων μαζικής παραγωγής κουταβιών!

Photo: The Korea Observer.

Φωτογραφία: The Korea Observer.

Η Νότια Κορέα σχεδιάζει να επεκτείνει την ήδη ακμάζουσα βιομηχανία εκτροφείων μαζικής παραγωγής κουταβιών. Ζητάμε να συμβάλλετε στην άμεση ανατροπή αυτού του προγράμματος και την εξάλειψη του κύκλου φρικτής κακοποίησης και αμέλειας που υποφέρουν οι αθώοι σκύλοι και τα κουτάβια που γεννώνται σε τόσο άθλιες συνθήκες.

Παρακαλούμε να καλέσετε την κυβέρνηση της Κορέας να ενεργήσει και να ακούσει την κοινή γνώμη υπογράφοντας στη διαδικτυακή συλλογή υπογραφών. Μπορείτε επίσης να βοηθήσετε αποστέλλοντας επιστολή στην Πρόεδρο Geun-hye Park, ακολουθεί παράδειγμα κειμένου στο οποίο μπορείτε να προσθέσετε τα δικά σας λόγια. Ας τους δείξουμε πόσο δυνατές είναι οι φωνές μας!

Κάντε κλικ ΕΔΩ για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις πρόσφατες προτάσεις από τον Korean Observer (Κορεάτικη ηλεκτρονική εφημερίδα).

Ταχυδρομική Διεύθυνση Αποστολής:
President Geun-Hye Park
1 Cheongwa-daero, Jongro-gu, Seoul 03048
Republic of Korea
(Δημοκρατία της Κορέας)

Αριθμός Τηλεφώνου της Κορεάτικης Πρεσβείας στις ΗΠΑ: 1-202-939-5600

Αριθμοί τηλεφώνου για τις Πρεσβείες της Κορέας ανά τον κόσμο: Κάντε κλικ ΕΔΩ!

Προτεινόμενο κείμενο για την τηλεφωνική επικοινωνία:

«Ο λόγος της κλήσης μου σήμερα είναι ότι θέλω να εκφράσω σοβαρή ανησυχία και απόλυτη απογοήτευση για τα σχέδια της Κυβέρνησής σας να στηρίξει και να επεκτείνει την βιομηχανία εκτροφείων μαζικής παραγωγής σκύλων στη Νότια Κορέα. Ενώ πολλές ηγετικές χώρες απαγορεύουν ή θεσπίζουν νομοθεσία για να περιορίσουν την λειτουργία των εκτροφείων, θεωρώ απαράδεκτη την προσπάθεια της κυβέρνησής σας να αυξήσει τον πληθυσμό των σκύλων με εντελώς ανεύθυνο και εξαιρετικά απάνθρωπο τρόπο. Εγώ ως φιλόζωος και μέλος μίας δημοφιλούς πρωτοβουλίας για τα δικαιώματα των ζώων με παγκόσμια εμβέλεια και υποστήριξη ζητώ από την Κυβέρνηση της Νότιας Κορέας να αναθεωρήσει την απόφαση και να συμβάλλει στην άμεση ανατροπή αυτού του προγράμματος ώστε να σταματήσει ο κύκλος της φρικτής κακοποίησης και αμέλειας που υποφέρουν οι αθώοι σκύλοι και τα κουτάβια που γεννώνται σε τόσο άθλιες συνθήκες.»

Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου:
Κάντε κλικ ΕΔΩ για τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των Πρεσβειών και Γενικών Προξενείων της Κορέας ανά τον κόσμο!

Sign-Petition_Greek

Βίντεο: CARE (Δικαιώματα των Ζώων της Γης για Συνύπαρξη). Εκτροφείο σκύλων στο Gwangju Νότιας Κορέας όπου οι σοροί νεκρών σκύλων απόμειναν στα κλουβιά για να αποσυντεθούν και να φαγωθούν από άλλους σκύλους.

Προτεινόμενο Κείμενο:

Προς: Γραφείο Αναφορών και Αιτημάτων της Προέδρου της Δημοκρατίας της Κορέας Geun-Hye Park 대한민국 박근혜 대통령,

Σας ζητούμε άμεση επέμβαση για ουσιαστική τροποποίηση του σχεδίου της Κυβέρνησης να επεκτείνει τα εκτροφεία κουταβιών, τις δημοπρασίες κατοικίδιων και το εμπόριο κατοικίδιων γενικότερα. Ενώ οι πιο προοδευτικές χώρες οδεύουν προς απαγόρευση ή θέσπιση αυστηρής νομοθεσίας και κανονισμών κατά των εκτροφείων κουταβιών και τις πρακτικές εντατικής «εργοστασιακής» αναπαραγωγής κατοικίδιων, θεωρούμε απαράδεκτη και αναξιοπρεπή την απόφαση της Νότιας Κορέας να κινηθεί οπισθοδρομικά και όχι προοδευτικά όσον αφορά αυτό το εξαιρετικά επίμαχο θέμα.

Η ενθάρρυνση της βιομηχανίας εκτροφής κουταβιών με οικονομικά κίνητρα όσον αφορά το άνοιγμα νέων εκτροφείων ή την αναβάθμιση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων είναι αντίθετη προς την κοινή γνώμη τόσο στην Κορέα όσο και παγκοσμίως, δεν ευνοεί το δημόσιο συμφέρον και αποδεικνύει στον κόσμο ότι η Νότια Κορέα αγνοεί πλήρως τη μέριμνα για καλή διαβίωση των ζώων. Η ανάπτυξη στον τομέα κατοικίδιων σε άλλες ηγετικές χώρες προήλθε από την ανάπτυξη του εμπορίου τροφών για κατοικίδια, αξεσουάρ και υπηρεσιών και όχι από εκτροφεία κουταβιών που είναι συντεχνία υπό εξαφάνιση στην πλειοψηφία των προοδευτικών χωρών.

Πρέπει να γνωρίζετε τις φρικτές για τη δημόσια και περιβαλλοντική υγεία και την ευημερία των ζώων καταχρήσεις που γίνονται σε εκτροφεία κουταβιών σε όλη τη Νότια Κορέα αυτήν τη στιγμή. Ακολουθούν μερικά μόνο παραδείγματα:

– Λόγω ζήτησης για μικρές και μικρότερες γνωστές ως «φλιτζανάκια» παραλλαγές διάφορων ρατσών σκύλων, πρακτικές όπως πρόωρη καισαρική τομή είναι συνήθεις στη βιομηχανία και συνήθως διενεργούνται από τους άνευ ιδιαίτερων προσόντων εργαζόμενους της βιομηχανίας αδιαφορώντας για την υγεία της μητέρας και των κουταβιών και μάλιστα συνήθως διεξάγονται χωρίς αναισθησία.

– Εσκεμμένος υποσιτισμός είναι επίσης συνήθης τεχνική στην προσπάθεια παραγωγής μικρών και μικρότερων σκύλων. Αυτά τα σκυλάκια «φλιτζανάκι» συχνά υποφέρουν από φρικτές γενετικές ανωμαλίες και από έκθεση στις ανθυγιεινές συνθήκες που επικρατούν στα περισσότερα εκτροφεία.

– Οι πρακτικές σε αυτά τα εκτροφεία είναι αντήχηση εκείνων από άλλες επιχειρήσεις εντατικής εργοστασιακής εκτροφής, με επαναλαμβανόμενους κύκλους γονιμοποίησης άνευ διαλείμματος για τη μητέρα σκυλίτσα, που είναι αντίθετες προς τις απόψεις και συμβουλές της σύγχρονης κτηνιατρικής σε συνδυασμό με ανεκδιήγητες και απάνθρωπες συνθήκες για αναπαραγωγή ζώων, ισόβια κλεισμένα σε κλουβιά στον ίδιο χώρο με τις ακαθαρσίες τους, υποφέροντας από αρκετά χρόνια προβλήματα υγείας.
ο Αυτό θέλει ο μέσος Κορεάτης καταναλωτής όταν αγοράζει ένα κουτάβι; Όχι!
ο Αυτές οι πληροφορίες αποκαλύπτονται στον τελικό πελάτη όταν αγοράζει το νέο κουτάβι του; Όχι!
ο Είναι αυτό δίκαιο για το ζώο ή για τον καταναλωτή; Όχι!

Η υποστήριξη του εργοστασίου εντατικής παραγωγής σκύλων επιτρέπει περισσότερες δυνατότητες κατάχρησης, όχι λιγότερες. Για να καταστεί επιτυχής η ρύθμιση πρέπει να είναι ενεργά αστυνομευόμενη, οι τοπικές αρχές να επιβάλλουν το νόμο και να υποστηρίζονται με άμεση δράση και καταδίκη από το δικαστικό σύστημα. Οι επιδόσεις της Νότιας Κορέας σε αυτό το θέμα είναι τουλάχιστον απαράδεκτες, οπότε οποιοσδήποτε υπαινιγμός ότι οι τρέχουσες προτάσεις αποσκοπούν στη λύση κάποιων από τα θέματα κατάχρησης και κακοποίησης ζώων που συμβαίνουν στη βιομηχανία κατοικίδιων τώρα είναι εντελώς παραπλανητικός.

Η Κυβέρνησή σας με τις πρόσφατες προτάσεις επιδιώκει να αυξήσει τον πληθυσμό των σκύλων για βραχυπρόθεσμα οικονομικά οφέλη, χωρίς να θέτει επί τάπητος την εθιμοτυπική «αναλωσιμότητα» όσον αφορά την ιδιοκτησία κατοικίδιου σκύλου, που θα οδηγήσει τελικά σε αύξηση του αριθμού σκύλων που εγκαταλείφθηκαν, και κατέληξαν σε ήδη υπερπληθυσμένα κέντρα διάσωσης ή ακόμα χειρότερα πωλήθηκαν σε κρεαταγορές. Η ακόμα μεγαλύτερη τραγωδία είναι ότι υπάρχουν τόσο πολλά σκυλάκια και κουτάβια που χρειάζονται σπίτια άμεσα, τα οποία έχουν διασωθεί από Νοτιοκορεάτικες κρεαταγορές και ωστόσο δεν παρουσιάστηκαν προτάσεις που να αντιμετωπίζουν αυτό το θέμα ή να στηρίζουν ουσιαστικά τις μη κερδοσκοπικές και μη κυβερνητικές οργανώσεις που εργάστηκαν τόσο σκληρά για να διασώσουν και να προσφέρουν σπίτια σε αυτά τα ζώα.

Η Νότια Κορέα είναι η 14η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, αλλά είναι απίστευτο το ότι ένα έθνος όπως η Νότια Κορέα, που είναι ύψιστου επιπέδου μόρφωσης και μεγάλης οικονομικής δύναμης χώρα του κόσμου αγνοεί το λαό της, περιφρονεί τις συμβουλές της σύγχρονης κτηνιατρικής και συμπεριφορικής επιστήμης όσον αφορά την εντατική αναπαραγωγή κατοικίδιων σκύλων και επιδιώκει να παγιώσει την επαίσχυντη δυσφήμιση σχετικά με την μέριμνα για καλή διαβίωση των ζώων και κακοποίηση αυτών.

Σας καλούμε να αναθεωρήσετε προσεκτικά τις πρόσφατες προτάσεις και ζητάμε να θεσπίσετε αποτελεσματική νομοθεσία και να επιβάλλετε απαγόρευση στην εντατική παραγωγή κατοικίδιων σκύλων μέσω της βιομηχανίας εκτροφής και δημοπράτησης κουταβιών. Είναι καιρός για τη Νότια Κορέα να μεριμνήσει πρόνοια για τα ζώα και να επιδείξει στην παγκόσμια κοινότητα και στον ίδιο τον εαυτό της ότι είναι συμπονετική και ηθική κοινωνία.

Video: The Korea Observer.

Leave a Reply

Follow by Email
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
WhatsApp
Reddit