Blog

VLEESHONDEN IN DRAADKOOIEN OP AFVALWATER VAN BEDORVEN VOEDSEL, TERWIJL ZIJ WACHTEN OM GESLACHT TE WORDEN

Click HERE for English.

Klik HERE om het artikel op zijn Koreaans te lezen. 쓰레기 음식 먹고 도축 기다리는…철장 속 식용견들

Op 9 augustus, 2016 een Koreaans TV programma welke “In Depth Camera”(밀착카메라) heet, gaf een verslag over mensen die hun honden op hun zomer vakantie meenamen. De volgende dag na de uitzending negeerden de Koreanen dikwijls het programma sinds het gaf hen een zeer onaangenaam en ongemakkelijk gevoel; het ging namelijk om honden welke hun samenleving als “vleeshonden” heeft gelabeld.

Tevens melde het programma dat er concrete problemen zijn met de hondenvlees handel vanaf het fokken tot en met de slachting los van het feit of de consumptie van hondenvlees goed of fout is!

Volgens de verslaggever, toen hij voor het eerst aankwam bij een hondenfokkerij begonnen de honden te blaffen bij het horen van onbekende voetstappen. Hij zag een moederhond bedekt met necrotische wonden haar puppies voeden en een andere vastgebonden hond vertoonde een angstig repetitief gedrag. De honden werden gevoerd met besmet afvalwater van bedorven voedsel vol met maden.

Op een andere hondenfokkerij dreven plastic zakken, onherkenbare organen en een kop van een dode hond in de honden voedselbak. Het afvalwater was totaal bedorven, stinkend, zwart van kleur, maar de hongerige honden hadden geen andere keus dan het te eten.
Waarom werden de honden niet met normaal hondenvoer gevoed, vroeg de verslaggever aan de hondenfokker. Het antwoord was: “Zij dienen met ‘Jjambap’ – afvalwater van voedsel – gevoerd te worden daarmede het hondenvlees beter smaakt”. “ Mensen kopen geen honden voor de vleesconsumptie welke met gewoon hondenvoer worden gevoed.”

De fokkerij was vies en smerig en tevens waren de hygiënische omstandigheden in volledige wanorde. Geraamtes van dode honden lagen in waterbakken terwijl het oude afval en vachten alsmede bloed van het afslachten van de honden, overal verspreid lagen in de slachterij. Het leek erop alsof het een erg lange tijd was geweest dat de fokkerij schoongemaakt werd.

Deskundigen waarschuwen dat de consumptie van hondenvlees van honden welke in dit vreselijke milieu gefokt worden zeer schadelijk is voor de gezondheid van de mensen. Dierenarts Bo-Young Myeong van de Dierenartsen Vereniging voor Achtergelaten Dieren heeft gezegd dat er in het hondenvoedsel slachtafval, lood, zware metalen en bacteriën zijn, welke ziektes in mensen kunnen veroorzaken.

De verslaggever ontdekte dat de aanspraak dat er een bepaald “vleeshonden” ras zou zijn, totaal van de realiteit afwijkt. Wat hij op de fokkerijen zag waren rasechte honden die alleen zacht blaffen konden, omdat hun stembanden door operaties waren verwijderd! Tevens zag hij ook kleine honden die met hun staarten kwispelden. Zieke honden van puppy fokkerijen en verloren of achtergelaten familie honden zijn allemaal in de slachterij terechtgekomen.

De Dierenbeschermingswet dat het doden van dezelfde diersoorten tegenover elkaar verbiedt, wordt helemaal niet geëerbiedigd. De hondenfokker vertelt de verslaggever dat hij een hamer gebruikt voor grote honden, omdat deze honden niet zo makkelijk met elektriciteit gedood kunnen worden. De wet welke terdege alle methodes van onmenselijk slachten verbiedt, werd niet voldaan.

De consumptie van hondenvlees is NIET LEGAAL in Zuid Korea. De meerderheid van de Koreanen tonen echter een diepgaande onverschilligheid tegenover alles wat met de wet en morele principes te maken heeft door eenvoudig helemaal niets te doen om deze vleeshandel te stoppen, bewerend er zouden geen wetten zijn die deze industrie verbieden! Dit is alleen maar een uitvlucht om de hondenvlees industrie toe te staan verder door te gaan uit vrees de industrie en de hondenvlees consumenten tegen zich in het harnas te jagen.

Zoals U uit dit verslag kunt zien, de gruwelijke hondenvlees handel gaat gewoon door en de honden lijden onmetelijk. Elk jaar worden honden afschuwelijk gefolterd en gegeten alsof het volledig legaal zou zijn, en dit zal doorgaan totdat de wet eindelijk krachtig wordt uitgevoerd.

what-you-can-do

Leave a Reply

Follow by Email
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
WhatsApp
Reddit