Blog

Pyeongchangin kaupungilla on käynnissä projekti koiranliha-ravintoloiden piilottamiseksi olympialaisten vierailta!

Pyeongchang’s project to hide the Dog Meat Restaurants from Olympic visitors! (In Finnish)

Ole hyvä ja ota yhteyttä kotimaasi uutisiin näiden käännösten avulla. Etkö näe kieltäsi? Jos haluat kääntää tekstejä kielellesi, ole hyvä ja ota meihin yhteyttä. Etsimme aina kääntäjä-vapaaehtoisia, jotta tavoittaisimme mahdollisimman paljon ihmisiä ympäri maailman.

Klikkaa TÄSTÄ nähdäksesi TV uutisen Pyeongchangin hallituksen projektista muuttaa ravintolaoiden “Dog Meat Soup” kyltit. (koreaksi)

Video: Channel A uutiset. Dog Meat Soup-kylttien poisto” . . . Pyeongchangin olympialaisten päänsärky. Tässä uutisessa raportoidaan Pyeongchangin ja Gangneungin alueiden projektista poistaa ja muuttaa kylttejään siten, ettei koiranlihansyönti ole esillä. Koiranliharavintolan omistaja väittää, että kylttien poisto haittaa heidän liiketoimintaansa, koska koiranliharavintolat eroavat muista ravintoloista ja asiakkaat löytävät ne ainoastaan kylttien avulla. Eräs Gangneungin alueen asukas on sitä mieltä, että koiranlihakyltit haittaavat alueen imagoa, jos olympialaisten vieraat vierailevat siellä. Hän toivoo, että ravintolat ottaisivat tämän huomioon. Reportteri kertoo myös Etelä-Korean ulkopuolella esiintyvästä boikotointiliikkeestä.

PyeongChang 2018 Talviolympialaiset ovat alle vuoden päässä. Tästä linkistä: “Boycott PyeongChang 2018 Action Center” näet listan asioista, joita voit tehdä protestoidaksesi Etelä-Korean julmaa koiran- ja kissanlihan tuotantoa vastaan.

Alla on Korea Animal Rights Advocates’ (KARA) :n raportti, joka käsittelee PyeongChangin suunnitelmia kritiikin välttämiseksi koskien Korean koiranlihantuotantoa.

Klikkaa TÄSTÄ lukeaksesi KARAn raportin.

Me tutkimme koiranliharavintoloiden kylttien rajoittamisen ja vähentämisen vaikutusta Pyeongchangissa ennen 2018 Olympialaisia.

Gangwon maakunnassa tehdään parhaillaan tervetulojärjestelyjä talviolympialaisia varten, jotka pidetään helmikuussa 2018. Majoitus- ja ravintola-alan yrityksille aiotaan tarjota tukea palveluiden parantamiseksi. Maatiloille tarjotaan erilaisia taloudellisen hyötymisen mahdollisuuksia. Eri alat ja yritykset verkostoituvat esitelläkseen korealaista kulttuuria olympiavieraille. Joidenkin ravintoloiden kylttejä ja imagoa yritetään muuttaa, jotta epämiellyttävät asiat eivät tulisi julki eikä keskustelua tarvitsisi käydä.

Mikä tulee aiheuttamaan negatiivisia tunteita olympiavieraiden keskuudessa? Ne 18 koiranliharavintolaa Gangwonin maakunnassa, jossa Pyeonchang sijaitsee.
Hallitus antaa 10.000.000 wonia jokaiselle ravintolalle, jotta ne muuttaisivat ulkoasuaan (7.000.000) ja kylttejään (3.000.000). Maakunta maksaa näistä kuluista 50 % ja 50 % maksaa kaupunki.
Protestit ja boikotit koiranlihateollisuutta vastaan ennen kansainvälsitä tapahtumaa ovat yleisiä. Hallitus on aina ratkaissut asian poistamalla ilmoitukset ja kyltit katukuvasta varsinaisen koiranlihateollisuusongelman sijaan. Eläintensuojelulaki tuli voimaan 1988 Soulin olympialaisten yhteydessä olleiden mielenosoitusten ansiosta, mutta hallitus ei ole kehittänyt mitään keinoja koiranlihateollisuuden ongelmien ratkomiseen sinä 30 vuotena jona tuo laki on ollut voimassa.

Vaikka kyseessä on vain 18 ravintolaa, kylttien poistaminen (joissa lukee Boshintang, Sacheoltang, Yeongyangtang, Yeongyangwon = koiranliha) on silti oleellista. Samoin myös näyteikkunoiden, sisääntuloväylien ja seinien siivoaminen, jotka viittaavat koiransyöntiin. Myös rahallisen tuen antaminen (7.000.000.000 won) tätä työtä varten on perusteltua.

Mutta tämä projekti ei tietenkään ratkaise ydinongelmaa ja on sen takia vain muodollisuus. On vaikea välttää koiranlihatuotannon ja sen julmuuksien paheksuntaa vain ottamalla koiranliharavintoloiden kyltit pois. Kritiikkiä tulee myös siitä, että kyltit on otettu pois ainoastaan näytiksi.

Hallituksen antama outo nimi (”ravintolat jotka aiheuttavat negatiivisia tuntemuksia ulkomaalaisilta”) on myös ongelma. Koiranlihan vastustus on kasvamassa myös Koreassa ja eläinsuojelulaissa on säädetty, että koirien teurastus on laitonta alalla esiintyvien julmuuksien vuoksi. Täten projektin nimi viittaa virheellisesti siihen, että ongelmia olisi vain korealaisten ja ulkomaalaisten välillä.

Kaiken lisäksi Gangwon maakuntahallinto antaa näiden 18 ravintolan jatkaa toimintaansa Olympialaisten ajan kylttien poistamisesta huolimatta sekä sallii niiden laittaa kyltit takaisin kisojen päätyttyä.

Gnagwonin maakuntahallinto ei myöskään ole esittänyt minkäänlaisia suunnitelmia koiranliharavintoloiden liiketoimintasuunnitelmien muuttamiseksi Olympialaisten ajaksi sekä niiden jälkeen, vaikka ne saivat 7.000.000.000 wonia renovaatioita varten.

Koiranlihakeiton kysyntä on laskenut ja samaan aikaan seurakoirien hyväksyntä on kasvanut.

Joka tapauksessa kansainvälisen tapahtuman isännöimisestä välittämättä, Korealaisen yhteiskunnan on aloitettava keskustelut koiranlihantuotannon lopettamiseksi, sillä koiranlihantuotanto on laajamittaisen eläinrääkkäyksen synonyymi.

Gangwonin maakuntahallituksen tulee käyttää tätä kylttienpoistoprojektia mahdollisuutena parantaa Korean kansainvälistä mainetta. Se voisi nyt hälventää maailman huolta eläinten hyvinvoinnista Koreassa, jota koiranlihantuotanto symbolisoi.

Valitettavasti tällä hetkellä Gangwonin strategia on hyvin heikoilla jäillä.

Take Action

Boycott Pyeongchang 2018 (Finnish)

Boycott Pyeongchang_1440x2160_g-2

Photo: Dog meat farm in South Korea. SaveKoreanDogs.org.

Leave a Reply

Twitter
Visit Us
Follow Me
Tweet
Whatsapp
Vimeo
Flickr
Reddit
Tumblr
RSS
Follow by Email