Page in Greek

Σταματήστε την Βρώση Σκύλων και Γατών στη Ν.Κορέα!
small_text_Greek

 Φάρμα σκύλων στο Yongdang, Yangsan στη Νότια Κορέα. Φωτογραφία: SaveKoreanDogs.org

Φάρμα σκύλων στο Yongdang, Yangsan στη Νότια Κορέα. Φωτογραφία: SaveKoreanDogs.org

Sign Petition_GreekΥπογράψτε και κοινοποιήστε τα αιτήματα! “«Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.» ~Αλβέρτος Αϊνστάιν

Μπορείς να Φανταστείς Ότι Τρως Τον Καλύτερο Φίλο Σου?

ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ!
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ?
Ή ΣΥΝΕΡΓΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΔΟΛΛΑΡΙΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΣΤΥΓΕΡΗ ΒΙΑΙΟΤΗΤΑ?

Εσύ αποφάσισε!

Video: Nureongi-Documentary (다큐멘터리 영화 ‘누렁이’)

Video: Coexistence of Animal Rights on Earth (CARE). Seongnam Moran Dog Meat Market, May 15, 2018.

Video: MBC News. 8/16/2018. Dog meat debate, unsanitary-sick dogs distributed as food.(말복보다 뜨거운 ‘개 식용’ 논쟁…위생 ‘엉망’)

Video: This is the appalling reality of South Korea’s dog meat industry. 불법 개농장 참혹한 현실 [제보자들], 6/10/2020
The South Korean government is turning a blind eye to the suffering of millions of dogs in Korea. The government authorities will do nothing to enforce their own Animal Protection Law unless the illegal dog farms are reported and exposed to the public through TV media. KBS Documentary, July 10, 2020.

south-koreas-dog-meat-cruelty-trailer

Video: SaveKoreanDogs.org.

Σκληρή Πραγματικότητα

Η Νότια Κορέα έχει την 14η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο και είναι έδρα πολυεθνικών ομίλων επιχειρήσεων όπως οι Samsung, Hyundai, Kia, LG, SK και Daewoo. Ωστόσο αυτή είναι επίσης η χώρα στην οποία περίπου 2,5 εκατομμύρια σκύλοι και χιλιάδες γάτες σφάζονται και τρώγονται κάθε χρόνο.

Αναγκασμένα να βιώσουν στερήσεις και αδιανόητα μαρτύρια από την στιγμή που γεννιούνται μέχρι την ημέρα που σφάζονται, οι σκύλοι είναι φυλακισμένοι σε στριμωγμένα, βρώμικα κλουβιά όλη την ζωή τους χωρίς προστασία από ακραία καιρικά φαινόμενα. Δεν έχουν νερό, άσκηση, συντροφιά και ιατρική φροντίδα, και ποτέ δεν αισθάνονται την γη κάτω από τα πόδια τους. Τα τύμπανα των αυτιών τους συχνά είναι σπασμένα για να τα αποτρέψουν από το να γαβγίζουν.

Στο φώς της ημέρας, συχνά μπροστά από άλλους ζωντανούς σκύλους, τους κάνουν ηλεκτροπληξία, τους απαγχονίζουν, σχίζουν τους λαιμούς τους, τους βράζουν ή τους καίνε μέχρι θανάτου. Αυτή είναι μία κερδοσκοπικού χαρακτήρα, αφορολόγητη, ανεξέλεγκτη βιομηχανία που προωθεί επιθετικά τον μύθο ότι η βρώση σκύλου ενισχύει την αρρενωπότητα και αντοχή. Η βρώση κορυφώνεται τις πιο ζεστές μέρες του καλοκαιριού (Μποκνάλ).

Οι Κορεάτες ισχυρίζονται ότι όσο περισσότερο υποφέρει ένας σκύλος, τόσο καλύτερο είναι το κρέας του. Πάρα πολλοί σκύλοι σαδιστικά υποβάλλονται σε απόλυτο τρόμο και μαρτύριο προτού πεθάνουν. Οι γάτες συχνά βράζονται ζωντανές για να παρασκευαστούν τονωτικά για την υγεία. – «600 Αδέσποτες Γάτες Βράστηκαν Ζωντανές» Yonhap News, 5/21/15

Η ζήτηση είναι τόσο υψηλή στη Νότια Κορέα που 20% των σκύλων που τρώγονται εισάγονται τώρα από την Κίνα. Η Νότια Κορέα είναι η μοναδική χώρα γνωστή για τα μεγάλα συστήματα εντατικής παραγωγής που ικανοποιούν την ζήτηση για κρέας σκύλου.

Video: Media Triage: The Dog Meat Professionals: South Korea.

«Η βρώση κρέατος σκύλου είναι κακό έθιμο που δεν ταιριάζει σε μία μοντέρνα κοινωνία καθώς επίσης και βλαβερή για την πνευματική υγεία των πολιτών μας. Κατά την γνώμη μου, το γεγονός ότι η κοινωνία μας σπαταλά εθνικούς πόρους σε εντελώς διχαστικές εσωτερικές συγκρούσεις σε όλες τις εκφάνσεις τις ζωής, όπως πολιτική, οικονομία και θρησκεία από τους αρχαίους καιρούς είναι φυσικό αποτέλεσμα κακής πρακτικής προδοσίας και απώλειας της εμπιστοσύνης στην ανθρωπότητα δια μέσου της σφαγής και βρώσης σκύλων που στην συνέχεια μεταφέρονται στις ανθρώπινες αλληλεπιδράσεις συνειδητά και ασυνείδητα. Επιπρόσθετα, η σφαγή των σκύλων προκαλεί σοβαρή ρύπανση. Κατά την διεργασία μαζικής αναπαραγωγής των σκύλων συμβαίνει πολλή ηχορύπανση και οι αρνητικές συνέπειες αυτής για το κοινό είναι σοβαρές. Για να το επιλύσουν αυτό οι παραγωγοί σκύλων διαπράττουν την σκληρότητα του να σπάσουν τα τύμπανα των αυτιών των σκύλων για να ελαττώσουν τον θόρυβο του γαβγίσματος. Δεν υπάρχει τίποτα που δεν θα κάνουν για να φάνε κρέας σκύλου. Εκτός αυτού, για να δώσουν γεύση στο κρέας, μερικές φορές οι σκύλοι κρεμάζονται από τον λαιμό μετά τα χτυπάνε με ρόπαλα, σπάζοντας τα εσωτερικά τους όργανα και σκοτώνοντάς τα βάναυσα και άκαρδα. Πρέπει πραγματικά να το αποκαλέσουμε αυτό συμπεριφορά καθάρματος.» – Beopjeong Βουδιστής Ιερέας, Υπήκοος της Νότιας Κορέας, http://koreandogs.org/beopjeong/

Κοινωνικό Κόστος

Εκτός από την βαναυσότητα της βιομηχανίας κρέατος σκύλου, πολλά κοινωνικά προβλήματα συμβαίνουν εξαιτίας της παραγωγής και βρώσης σκύλων. Οποιοσδήποτε σκύλος μπορεί να πέσει θύμα της βιομηχανίας κρέατος σκύλου. Σκύλοι περιφρονημένοι, εγκαταλειμμένα κατοικίδια, καθαρόαιμοι, σκύλοι επιδείξεων, ανεπιθύμητα κουτάβια από εκτροφεία σκύλων, σκύλοι από καταφύγια, άρρωστοι σκύλοι και ακόμα και Τζίντο (έχει ανακηρυχθεί «Εθνικός Θησαυρός» στην Κορέα) —όλοι αυτοί μπορεί να καταλήξουν ως κρέας στην Κορέα.

Πολλοί ιδιοκτήτες κατοικίδιων που χάνουν τα ζώα τους, ή τους τα κλέβουν, υποφέρουν από την γνώση ότι τα κατοικίδιά τους πιθανότατα είχαν τρομερό τέλος. Άπαξ και έχει μαγειρευτεί το κρέας, οι καταναλωτές δεν γνωρίζουν τι είδος σκύλου τρώνε. Θα μπορούσε να είναι το κατοικίδιο ζώο κάποιου.

Ένα άλλο κοινωνικό πρόβλημα είναι η αθλιότητα και ο θυμός των κατοίκων που διαμένουν κοντά σε φάρμες σκύλων. Πρέπει να ανέχονται τα μολυσμένα νερά, την δυσωδία και τον θόρυβο. Οι κάτοικοι πρέπει να παραπονούνται στα τοπικά συμβούλια και να διαμαρτύρονται για τις φάρμες ώστε να απομακρυνθούν διότι υποβιβάζουν την ποιότητα της ζωής.

Ενίοτε οι φάρμες σκύλων λειτουργούν ακριβώς δίπλα σε σχολεία όπου τα παιδιά ακούν τις κραυγές των σκύλων που σφάζονται. Αυτός δεν είναι τρόπος να ανατραφεί η επόμενη γενιά.

Απειλές για την Υγεία

Οι σκύλοι στις φάρμες είναι γεμισμένοι αντιβιοτικά και φάρμακα —είναι ο μοναδικός τρόπος να τους κρατήσουν ζωντανούς και απαλλαγμένους από ασθένειες στις άθλιες συνθήκες που ζουν. Ωστόσο, «Η κατανάλωση κρέατος με υψηλή συγκέντρωση αντιβιοτικών θα προκαλέσει σοβαρές τοξικές επιδράσεις στο ανθρώπινο σώμα, και θα προκαλέσει ενδοκρινικές διαταραχές μακροπρόθεσμα και τελικά θα οδηγήσει σε καρκίνο και διαβήτη.» – Dr. Tae-Yo Ha, HankookIlBo, 04.07.2011. Κανείς δεν θα έπρεπε να αισθάνεται ασφαλής τρώγοντας κρέας σκύλου.

Η Νότια Κορέα επίσης ξεφορτώνεται το ένα τρίτο από τα απορρίμματα τροφών δίνοντάς τα σε σκύλους φάρμας, μία πρακτική που είναι πολύ παράνομη σε σύγχρονες χώρες σε όλον τον κόσμο. Φανταστείτε να τρώτε ζώα που τράφηκαν σάπια απορρίμματα τροφίμων μολυσμένα με μύγες, σκουλήκια, αρουραίους, και μολυσματικά μικρόβια.

Γενικά, οι φάρμες σκύλων είναι ανθυγιεινές, τα υπολείμματα σκυλοτροφής είναι ανθυγιεινά, και τα σφαγεία σκύλων είναι ανθυγιεινά. Είναι όλα μία συνταγή για αρρώστια και τροφική δηλητηρίαση.

Καμία Πολιτιστική Αιτιολόγηση

Είναι αλήθεια ότι η βρώση κρέατος σκύλου αποτελεί μέρος της ιστορίας της Κορέας, όπως και άλλων Ασιατικών χωρών, αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για να συνεχιστεί η πρακτική. Αυτοί που συνεχώς ισχυρίζονται ότι είναι μέρος της παράδοσης της Κορέας ή κουλτούρας συνήθως το κάνουν σε μία προσπάθεια να καταπνίξουν το κριτικάρισμα των Δυτικών. Επίσης προσπαθούν να κάνουν την βρώση κρέατος σκύλου εθνικό ζήτημα. Ωστόσο, η βρώση σκύλων δεν είναι κάτι για το πρέπει να υπερηφανευόμαστε και πολλοί πολίτες ντρέπονται που συμβαίνει ακόμα.

Η εθνική κουλτούρα είναι προνόμιο όλων και πρέπει να ενισχύει την αίσθηση της ταυτότητας και την αυτοεικόνα. Η κουλτούρα υποτίθεται ότι πρέπει να προάγει την ευτυχία και την συνοχή. Η βρώση σκύλων δεν προσφέρει τίποτα τέτοιο.

Φυσικά, άτομα κάθε ηλικίας, φύλου, θρησκείας, κοινωνικής τάξης και επίπεδου μόρφωσης τρώνε κρέας σκύλου στην Κορέα. Αυτό οφείλεται εν μέρει στον τρόπο που ανατράφηκαν, ίσως αγνοώντας την δυστυχία που προκαλούν. Ο Καθολικός Επίσκοπος Sung-Hyo Lee κάποτε καυχήθηκε «Το αγαπημένο μου φαγητό είναι κρέας σκύλου. Το χόμπι μου είναι να προωθώ το κρέας σκύλου σε ξένους ιερείς. Ειδικά στους Γάλλους ιερείς.» – Kyeongin Ilbo, 16.05.2011.

Όταν οι κοινωνικοί ηγέτες λένε ότι όλα είναι εντάξει, και οι κυβερνήσεις δεν κάνουν τίποτα, οι άνθρωποι είναι λιγότερο πιθανό να αμφισβητήσουν τα δεινά του εμπορίου κρέατος σκύλου. Αλλά αυτό αντικατοπτρίζει την πολιτιστική οπισθοδρομικότητα.

Το Νομικό Δίλημμα

Προς το παρόν, η βρώση κρέατος σκύλων στη Νότια Κορέα ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ. Εν τούτοις η κυβέρνηση και το ευρύ κοινό βασικά αδιαφορούν και επιτρέπουν να συνεχίζεται.

Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι μία λύση στα κοινωνικά, περιβαλλοντικά και υγιεινής προβλήματα της παράνομης βιομηχανίας κρέατος σκύλων είναι η νομιμοποίηση αυτής. Η νομιμοποίηση, ωστόσο, δεν θα σταματήσει την αγριότητα της βρώσης σκύλων. Η βιομηχανία απλά θα επεκταθεί ευρύτερα. Και καλή αστυνόμευση θα είναι πρακτικά αδύνατη. Οι εκτροφείς σκύλων δεν θα θέλουν πρόσθετες κοινωνικές ευθύνες, κανονισμούς και έξοδα οπότε ενδέχεται να συνεχίσουν να εκτρέφουν παράνομα ούτως ή άλλως.

Απλά και μόνο αγνοώντας τα θέματα που σχετίζονται με τη βιομηχανία κρέατος σκύλων, η κυβέρνηση αποφεύγει τα έξοδα αστυνόμευσης αυτής, διαφεύγει το ηθικό ζήτημα, και διασώζεται από τις αρνητικές αντιδράσεις των σκυλοφάγων και εκτροφέων. Η κυβέρνηση δε δύναται να ενεργήσει επειδή η πλειονότητα των Κορεατών επιδεικνύουν ανήκουστη αδιαφορία για αμφότερα το νόμο και τις ηθικές αρχές που αφορούν τη βιομηχανία κρέατος σκύλων. Λόγω αδιαφορίας από την κυβέρνηση και το ευρύ κοινό, σκύλοι ακόμα βασανίζονται βάναυσα και τρώγονται σαν να είναι νόμιμο.

Καμπάνια Κατά της Βρώσης Κρέατος Σκύλου στην Σεούλ, Νότια Κορέα – Καλοκαίρι 2015, Ντοκιμαντέρ του SaveKoreanDogs.org

Βάναυση σφαγή στο Daegu, μυστικό βίντεο από StopIt! Korea Campaign

Άλλες Χώρες που Τρώνε Σκύλους

Καθώς οι χώρες εκσυγχρονίζονται και αναπτύσσονται πολιτιστικά, και οι γενεές μορφώνονται, η βιομηχανία κρέατος σκύλου όλο και περισσότερο απορρίπτεται. Θεωρείται ντροπή και επιβάρυνση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μερικές Ασιατικές χώρες έχουν ήδη απαγορεύσει την βρώση σκύλου, αναγνωρίζοντας την ως ασύμβατη με τον σύγχρονο τρόπο ζωής και την εθνική τους εικόνα.

Αλλά ενώ οι Φιλιππίνες και οι Ταϊλάνδη έχουν απαγορεύσει την βρώση σκύλων, άλλες χώρες μαζί με την Κορέα ανοιχτά συνεχίζουν την πρακτική, με συμπεριλαμβανόμενες τις Κίνα, Βιετνάμ και Ινδονησία.

Αν περισσότερες χώρες παρακινηθούν να απαγορεύσουν την βρώση σκύλων και γατών, θα επηρεαστούν και οι γείτονές τους για να την απαγορεύσουν και αυτοί. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να συνεχιστεί η άσκηση πίεσης στην κυβέρνηση της Κορέας για να τερματίσει την βιομηχανία κρέατος σκύλου — όχι μόνο για τους σκύλους και γάτες της Κορέας, αλλά και για αυτούς που βρίσκονται αλλού και υποφέρουν σε μαρτυρικές συνθήκες τώρα.

Λάβε Μέρος Στον Αγώνα

ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΚΥΛΟΥΣ ΤΗΣ ΚΟΡΕΑΣ

Παρακαλώ αποστείλετε επιστολές και κάντε τηλεφωνήματα για να παροτρύνετε τη Νότια Κορέα να σταματήσει να σκοτώνει σκύλους και γάτες για ανθρώπινη κατανάλωση.

His Excellency Ambassador of the Republic of Korea to the United States
Embassy of the Republic of Korea
2450 Massachusetts Avenue, NW
Washington, DC 20008 USA
Phone: 202-939-5600
Κλικ για Δείγμα Επιστολής προς την Κυβέρνηση της Κορέας.

Office of the President of the Republic of Korea
[04383] 22 Itaewon-ro, Yongsan-gu, Seoul
South Korea

Office of the Secretary-General
United Nations Headquarter
405 East 42nd Street
New York, NY 10017 USA
Phone: 212-963-7160
Click for Sample Letter to the UN Secretary-General.

Πρόκληση ηλεκτροπληξίας στο Gangwon-do, μυστικό βίντεο από το StopIt! Korea Campaign

Άρρωστος σκύλος στο Namyangju, μυστικό βίντεο από το StopIt! Korea Campaign

«Τσομποκ» (Η πρώτη από 3 ημέρες του καλοκαιριού που τρώγονται σκύλοι) – Αντιπαράθεση για το κρέας σκύλου στη Νότια Κορέα Κλικ για έκδοση με Αγγλικούς Υπότιτλους!

Νότια Κορέα – Η Απίστευτη Αλήθεια (Ζώα Συντροφιάς για Κατανάλωση) (TV I Love Pet) Κλικ για έκδοση με Αγγλικούς Υπότιτλους!

ΜΠΟΙΚΟΤΑΖ ΣΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ, ΜΠΟΙΚΟΤΑΖ ΣΤΗΝ ΚΟΡΕΑ!(Greek)
ΜΠΟΙΚΟΤΑΖ ΣΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ, ΜΠΟΙΚΟΤΑΖ ΣΤΗΝ ΚΟΡΕΑ!(Greek)
ΜΠΟΙΚΟΤΑΖ ΣΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ, ΜΠΟΙΚΟΤΑΖ ΣΤΗΝ ΚΟΡΕΑ!(Greek)
ΜΠΟΙΚΟΤΑΖ ΣΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ, ΜΠΟΙΚΟΤΑΖ ΣΤΗΝ ΚΟΡΕΑ!(Greek)

Campaign: Boycott Cruelty, Boycott Korea.

Source: Humane Action Alliance

Thank you Raouchaia Reda for caring about the animals in the South Korean Dog and Cat Meat Trade and translating our homepage into Greek!

Follow by Email
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
WhatsApp
Reddit