Homepage in Finnish

Koiran- ja kissanlihan syöminen lopetettava Etelä-Koreassa!

small_text_Finnish

Klikkaa TÄSTÄ löytääksesi tietoa suomeksi.

 Koiratarha -  sijainti Yongdang, Yangsan, Etelä-Korea. Kuva: SaveKoreanDogs

Granja de perros en yongdang, Yangsan, Corea del Sur. Foto: SaveKoreanDogs.org

Sign Petition_FinnishAllekirjoita ja jaa vetoomuksia! “Maailma on vaarallinen paikka, ei niiden vuoksi, jotka tekevät pahaa, vaan niiden vuoksi, jotka katsovat vierestä eivätkä tee mitään.” ~Albert Einstein
Finnish Website Text

Video: Nureongi-Documentary (다큐멘터리 영화 ‘누렁이’)

Video: Coexistence of Animal Rights on Earth (CARE). Seongnam Moran Dog Meat Market, May 15, 2018.

Video: MBC News. 8/16/2018. Dog meat debate, unsanitary-sick dogs distributed as food.(말복보다 뜨거운 ‘개 식용’ 논쟁…위생 ‘엉망’)

Video: This is the appalling reality of South Korea’s dog meat industry. 불법 개농장 참혹한 현실 [제보자들], 6/10/2020
The South Korean government is turning a blind eye to the suffering of millions of dogs in Korea. The government authorities will do nothing to enforce their own Animal Protection Law unless the illegal dog farms are reported and exposed to the public through TV media. KBS Documentary, July 10, 2020.

south-koreas-dog-meat-cruelty-trailer

Video: SaveKoreanDogs.org

Julma totuus

Etelä-Korea on maailman 14. suurin talous ja se on maailmanlaajuisten brändien koti (mm. Samsung, Hyundai, Kia, LG, SK ja Daewoo). Samaan aikaan kuitenkin tässä maassa teurastetaan ja syödään arvoilta noin 2.5 miljoonaa koiraa ja tuhansia kissoja vuodessa.

Pakotettuina kestämään deprivaatiota ja uskomatonta kiduttamista syntymästä teurastuspäivään asti, koirat ovat vangittuina ahtaissa, likaisissa ja kerroksittain kasatuissa häkeissä koko elämänsä ajan ilman minkäänlaista suojaa sääoloja vastaan. Ne eivät saa vettä, liikuntaa, kumppanuutta tai lääkärihoitoa eivätkä ne koskaan tunne maata jalkojensa alla. Usein koirien tärykalvot puhkaistaan haukkumisen estämiseksi.

Täydessä päivänvalossa, usein muiden koirien näköpiirissä, niille annetaan sähköiskuja, niitä hirtetään, hakataan, viilletään, keitetään tai poltetaan kuoliaaksi.

Tämä on voitonhakuinen toimiala, jota ei veroteta eikä säädellä millään tavalla. Se markkinoi aggressiivisesti myyttiä, jonka mukaan koiranlihan syönti nostaa miehen seksuaalista viriiliyttä sekä parantaa mieskuntoa. Lihan syönti on määrällisesti korkeimmillaan kesän kuumimpien kuukausien aikana (Boknal).

Korealaisen uskomuksen mukaan mitä enemmän koira kärsii, sitä parempaa on lihakin. Koiria kohdellaan sadistisesti, jotta ne kokisivat äärimmäistä pelkoa ja kärsimystä ennen kuolemaansa. Kissoja keitetään elävältä terveysjuomien valmistuksen yhteydessä. – “600 katukissaa keitetty elävältä,” Yonhap News, 21.5.2015.

Kysyntä on niin suurta, että 20 % syötävistä koirista tuodaan Kiinasta. Tämä siitäkin huolimatta, että Etelä-Koreassa on valtava ja järjestelmällinen koiranlihantuotanto.

Video: Media Triage: The Dog Meat Professionals: South Korea.

Koiranlihan syönti on julma tapa, joka ei kuulu nyky-yhteiskuntaan. Se ON haitallista kansalaistemme mielenterveydelle. Minun mielestäni se, että yhteiskuntamme on tuhlannut kansallisia resurssejamme kansaamme jakaviin sisäisiin konflikteihin jokaisella saralla kuten politiikassa, taloudessa ja uskonnossa, on tämän julman tavan luonnollinen seuraus. Koirien teurastus ja syöminen laskevat uskoa ihmiskuntaa kohtaan. Tämä kaikki vaikuttaa sitten myös ihmisten väliseen kanssakäymiseen joko tieten tahtoen tai alitajuisesti. Koirien kasvatus ja teurastus myös saastuttavat ympäristöä eri tavoin. Koirien massakasvatus suurilla tiloilla aiheuttaa meluhaittoja. Koirankasvattajat yrittävät lievittää tätä ongelmaa julmalla keinolla; puhkaisemalla eläimen tärykalvot väkivalloin. Ei ole mitään mitä he eivät tekisi saadakseen koiranlihaa. Kaiken lisäksi, parantaakseen lihan makua ja rakennetta, koirat saatetaan laittaa elävänä kaulastaan puuhun roikkumaan, jonka jälkeen niitä hakataan puumailoin rikkoen sisäelimet. Kuolema on brutaali ja sydämetön. Meidän täytyy saada tämä paholaismainen tapa esille ja tuomittavaksi. – Beopjeong buddhalainen pappi, a South Korean National, http://koreandogs.org/?p=5557

Sosiaaliset kustannukset

Koiranlihan tuotannon julmuuksien lisäksi esiintyy useita sosiaalisia ongelmia, jotka ovat kytköksissä alaan. Mikä tahansa koira voi joutua koiranlihateollisuuden uhriksi. Sekarotuiset koirat, hylätyt lemmikit, puhdasrotuiset, näytöskoirat, ei-toivotut pentutehdaspennut, eläinsuojakoirat, sairaat koirat ja jopa Koreanjindonkoirat (eteläkorealainen koirarotu joka on määritelty ”kansallisaarteeksi”) – kaikki nämä voivat päätyä lihaksi Koreassa.

Monet lemmikkieläinten omistajat, jotka ovat kadottaneet lemmikkinsä tai se on varastettu, joutuvat kärsimään siitä tiedosta, että heidän lemmikkinsä on mitä todennäköisimmin kokenut kammottavan lopun.
Kun liha on valmistettu ruoaksi, sen syöjä ei tiedä mistä se on tullut. Se saattoi olla jonkun lemmikkikoira.

Toinen sosiaalinen ongelma esiintyy koirafarmien läheisyydessä asuvilla ihmisillä. He joutuvat elämään saastuneiden vesien, hajujen ja metelin kanssa. Kodinomistajat voivat valittaa paikallishallituksiinsa ja protestoida farmien sijainneista.

Joskus koirafarmit sijaitsevat koulujen läheisyydessä, missä lapset voivat kuulla teurastettavien koirien hätähuutoja. Tämä ei ole oikea tapa kasvattaa seuraavaa sukupolvea.

Terveysriskit

Koiratarhan koirille syötetään koko ajan suuria määriä antibiootteja ja muita lääkkeitä – se on ainoa tapa, jolla ne pysyvät hengissä sellaisissa olosuhteissa. ”Runsailla antibiooteilla lääkityn eläimen lihan syöminen aiheuttaa myrkytysoireita ihmisissä. Jatkuva lihan käyttö aiheuttaa endokriinisia häiriöitä sisäelimissä ja voi johtaa syövän tai diabeteksen syntyyn.” – Tohtori Tae-Yo Ha, HankookIlBo, 4.7.2011. Kenenkään ei tulisi tuntea oloansa turvalliseksi syödessään koiranlihaa.

Etelä-Korea hävittää kolmanneksen ruokajätteestään antamalla sen koiratarhoille. Useimmissa kehittyneissä nykyvaltioissa tämä on laissa kielletty. Kuvittele syöväsi sellaisen eläimen lihaa, jota on ruokittu mätänevällä ruoalla, joka kuhisee matoja, rottia ja bakteereja.

Koiratarhat ovat epähygieenisiä, koiranruoat ja ruoanjätteet ovat epähygieenisiä ja teurastuspaikat ovat epähygieenisiä. Tämä on sairauksien ja ruokamyrkytysten resepti.

Kyse ei ole kulttuurierosta

On totta, että koiranlihan syönnillä on Koreassa pitkä historia, kuten monessa muussakin aasialaisessa maassa, mutta se ei ole mikään syy tavan jatkamiseen. Ne, jotka argumentoivat, että se on osa korealaista perinnettä, ovat useimmiten niitä, jotka vastustavat länsimaiden kritiikkiä. He yrittävät myös tehdä koiranlihansyönnistä kansallismielistä. Mutta koirien syömisestä ei voi olla ylpeä ja monet kansalaiset ovat häpeissään, että niin vielä tapahtuu.
Kaikkien tulisi riemuita kansakunnan kulttuurista ja sen tulisi vahvistaa identiteettiä ja minäkuvaa. Kulttuurin tulisi promotoida onnellisuutta ja yhteenkuuluvuutta. Koirien syöminen ei tee mitään näistä.

Ihmiset kaikista ikäryhmistä, uskonnoista, sosiaaliluokista ja koulutustasoista syövät koiranlihaa Koreassa. Tämä johtuu osittain siitä, että näin heidät on kasvatettu. He eivät ehkä ole tietoisia siitä kärsimyksestä, mitä he aiheuttavat. Katolinen piispa Sung-Hyo Lee kerran rehenteli: ”Minun lempiruokaani on koiranliha. Minun harrastukseni on ulkomaisten pappien pakottaminen syömään sitä. Erityisesti ranskalaisten pappien.” – Kyeongin Ilbo, 16.5.2011.

Kun sosiaaliset johtajat sanovat, että se on ok eikä hallitus tee mitään, on epätodennäköisempää, että ihmiset kyseenalaistaisivat koiranlihantuotannon julmuudet. Tämä heijastelee kulttuurista takaperoisuutta.

Lakiongelma

Koiranlihan syönti ON LAITONTA Etelä-Koreassa. Kuitenkin hallitus ja suuri yleisö käytännössä sulkevat siltä silmänsä ja antavat sen jatkua.

Jotkut uskovat, että laillistaminen olisi ratkaisu koiranlihansyönnin sosiaalisiin sekä ympäristöllisiin ongelmiin ja terveysongelmiin. Mutta syönnin laillistaminen ei lopeta julmuuksia, joita koiranlihantuotannossa käytetään. Koiranlihantuotanto lisääntyisi ja leviäisi, jos siitä tulisi laillista. Valvonta ei onnistuisi silloinkaan, sillä koiratarhaajat eivät halua lisää vastuuta, säädöksiä eikä kuluja, joten he todennäköisesti jatkaisivat laittomalla tiellä.

Hallitus sivuuttaa ongelmat, joita koiranlihantuotanto aiheuttaa. Näin se välttää valvonnan aiheuttamat kustannukset, moraalisen keskustelun sekä koiratarhaajien ja koiranlihansyöjien vastustuksen. Hallitus pystyy välttelemään ongelmaa, sillä suurin osa korealaisista osoittaa suurta välinpitämättömyyttä koiranlihantuotannon laittomuutta sekä moraalisia ongelmia kohtaan. Tällaisen välinpitämättömän hallituksen ja välinpitämättömän suuren yleisön edessä koiranlihantuotannon brutaalit kidutukset ja syöminen saa jatkua kuin se olisi laillista.

Koiranlihan vastainen kampanja Seoulissa, Etelä-Koreassa – kesä 2015, SaveKoreanDogs.org

Brutaali tappo Daegussa, salaa kuvattu video, StopIt! Korea Campaign

Muita koiranlihaa syöviä maita

Kun maat modernisoituvat ja kulttuuri kehittyy, sekä koulutustaso nousee, koiranlihateollisuuden vastustus kasvaa. Sitä pidetään häpeällisenä taakkana. Tästä syystä jotkut aasialaiset maat ovat jo kieltäneet koiranlihan syönnin tunnistaen sen moderniin ajattelutapaan sopimattomaksi sekä maansa julkisuuskuvalle haitalliseksi.

Samalla kun Filippiinit ja Thaimaa ovat kieltäneet koiranlihan syönnin, muut maat avoimesti jatkavat toimintaa. Näitä ovat Korea, Kiina, Vietnam ja Indonesia.

Jos useammat maat kieltävät koiran- ja kissanlihan syönnin, sillä on myönteisiä vaikutuksia niiden naapurivaltioihin. Tästä syystä on tärkeää jatkaa Korean hallituksen painetta kieltää koiranlihantuotanto – tämä ei siis ole vain Koreaa koskeva asia, vaan tällä on merkitystä myös sen naapureihin, jossa tälläkin hetkellä eläimet kärsivät kammottavissa oloissa.

Liity taisteluun

SINÄ VOIT VAIKUTTAA

Kirjoita kirjeitä, lähetä sähköpostia tai soita ja vaadi Etelä-Koreaa lopettamaan koirien ja kissojen julmilla tavoilla tappaminen ihmisten ruoaksi.

His Excellency Ambassador of the Republic of Korea to the United States
Embassy of the Republic of Korea
2450 Massachusetts Avenue, NW
Washington, DC 20008 USA
Phone: 202-939-5600
Klikkaa tästä – esimerkkikirje Etelä-Korean Hallitukselle.

Office of the President of the Republic of Korea
[04383] 22 Itaewon-ro, Yongsan-gu, Seoul
South Korea

Office of the Secretary-General
United Nations Headquarter
405 East 42nd Street
New York, NY 10017 USA
Phone: 212-963-7160
Klikkaa tästä – Sample Letter to the UN Secretary-General.

Sähköteloitus Gangwon-do, salaa kuvattu video StopIt! Korea Campaign

Sairas koira Namyangjussa, salaa kuvattu video StopIt! Korea Campaign

”Chobok” (3 päivää kestävien koiranlihansyöntitapahtuman ensimmäinen päivä) – kiista koiranlihasta Etelä-Koreassa Klikkaa tästä englanninkielistä käännöstä varten!

Etelä-Korea – Uskomaton todellisuus (syötävät lemmikit) (TV I Love Pet) Klikkaa tästä englanninkielistä käännöstä varten!

1440x2160_samsung
BOYCOTT CRUELTY! BOYCOTT KOREA!
BOYCOTT CRUELTY! BOYCOTT KOREA!
BOYCOTT CRUELTY! BOYCOTT KOREA!

Campaign: Boycott Cruelty, Boycott Korea.

Source: Humane Action Alliance

Thank you, Jenni Hopeela, for caring about the animals in the South Korean Dog and Cat Meat Trade and translating our homepage into Finnish!