Homepage in Danish

Stop spisning af hunde og katte i Sydkorea!

small_text_danish

 Hundefarm i Yongdang, Yangsan, Sydkorea.  Foto: SaveKoreanDogs.org

Hundefarm i Yongdang, Yangsan, Sydkorea. Foto: SaveKoreanDogs.org

Sign Petition_Danish Del og skriv under på vores anmodninger! “Verden er et farligt sted, ikke på grund af dem, der gør ondt, men på grund af dem, der ser på og ikke gør noget.” -Albert Einstein

Danish Website Text

Video: Nureongi-Documentary (다큐멘터리 영화 ‘누렁이’)

Video: Coexistence of Animal Rights on Earth (CARE). Seongnam Moran Dog Meat Market, May 15, 2018.

Video: MBC News. 8/16/2018. Dog meat debate, unsanitary-sick dogs distributed as food.(말복보다 뜨거운 ‘개 식용’ 논쟁…위생 ‘엉망’)

Video: This is the appalling reality of South Korea’s dog meat industry. 불법 개농장 참혹한 현실 [제보자들], 6/10/2020
The South Korean government is turning a blind eye to the suffering of millions of dogs in Korea. The government authorities will do nothing to enforce their own Animal Protection Law unless the illegal dog farms are reported and exposed to the public through TV media. KBS Documentary, July 10, 2020.

south-koreas-dog-meat-cruelty-trailer

Video: SaveKoreanDogs.org

Grusom virkelighed – hundenes Holocaust

Sydkorea har verdens 14. største økonomi og er hjemsted for de store firmaer som Samsung, Hyundai, Kia, LG, SK, og Daewoo. Men det er også landet, hvor der slagtes og spises omkring 2,5 millioner hunde og i tusindevis af katte hvert år.

Fra det øjeblik den lille hvalp bliver født, og til den dag den slagtes, er den tvunget til at udholde alle mulige afsavn og lide ufattelig tortur. Alle ”madhundene” holdes fængslet i trange, beskidte bure hele deres liv. Der er ingen beskyttelse mod regn, kulde eller sol. De får faktisk ingen vand, motion, venner eller medicinsk behandling, hvis de er syge. De mærker aldrig jorden under deres fødder, kun metallet fra trådnettet. For at forhindre hundene i at gø, ødelægger man deres trommehinder. (Så kan de ikke høre, når andre hunde gør, og de svarer derfor ikke igen på deres gøen).

I fuldt dagslys, ofte foran andre levende hunde, får de elektrisk stød, bliver hængt, slået, flået, får deres struber skåret op, eller de koges eller brændes ihjel.

Denne industri er skattefri og totalt ureguleret. Koreanerne er af den opfattelse, at når man spiser hunde, forbedrer man sin mandlige virilitet og sexuelle udholdenhed. Det største forbrug af hundekød finder sted i løbet af de varmeste sommerdage, de såkaldte Boknal.
Koreanerne hævder, at jo mere en hund lider under drabstorturen, jo bedre er kødet. Derfor er utalige hunde sadistisk udsatte for at opleve ekstrem frygt og lidelse før døden langsomt indtræffer.

Katte bliver ofte kogt levende, så koranerne kan udvinde “sundhedstonic” Læs om: “600 Stray Cats Kogt Alive,” Yonhap News, 5/21/15.

Efterspørgslen på hundekød i Sydkorea, er nu så høj, at 20% af de hunde der tortureres og spises importeres fra Kina, hvor forholdene bestemt ikke er bedre! Sydkorea er det eneste land i verden, der er kendt for at have store, intensive landbrug til gavn for leverancerne af hundekød.

Video: Media Triage: The Dog Meat Professionals: South Korea.

At spise hundekød er en ond skik. Der er tale om en umoralsk og uetisk ubalance, der ikke hører hjemme i et moderne samfund. Det er faktisk også skadeligt for de koreanske borgeres mentale sundhed. Siden oldtiden har det koreanske samfund spildt sine ressourcer på konflikter i sit eget land. Konflikter, der deler befolkningen på alle områder: politik, økonomi og religion. Den forfærdelige skik med at brutalt at slagte og spise hunde er en af grundene til forræderi og tab af tillid til hinanden. Det er et naturligt resultat, og det sker både bevidst og ubevidst, når mennesker virker og arbejder sammen under gensidig påvirkning. Mange koreanere er i mod denne grufulde skik med at spise hunde og katte. Hunden-industrien forårsager desuden alvorlig forurening fordi: Den store mængde af hunde, der bliver opdrættet giver en masse støj (gøen). Denne støj har en negativ effekt på mennesker. Så for at stoppe hundene fra at gø, begår opdrætterne denne barbariske handling: De sprænger hundene trommehinder. Der er intet, disse mennesker ikke vil gøre, for at de kan spise hundekød. For at gøre hundekødet mere lækkert, finder slagterne på at hænge hunden ved halsen, slå den med en tung kølle, der forårsager sprængning af dens indre organer. Først nu dræbes hunden endeligt – hjerteløst og brutalt. Vi skal have gjort en ende på disse værdiløse menneskers opførsel . – siger den Sydkoreanske buddhistiske præst Beopjeong, http://koreandogs.org/beopjeong/

Sociale omkostninger

Udover grusomheden i hunde-køds-industrien, opstår der mange sociale problemer på grund af hundenes opdræt og foder. Enhver hund i Sydkorea kan blive offer for hunde-køds-industrien. Alle racer og størrelser, gadehunde, tidligere kæledyr, stjålne hunde, udstillingshunde, uønskede hvalpe fra hvalpefabrikker, syge hunde, ja selv Jindos (klassificeret som Koreas national hund),alle kan de ende i kløerne på hundefangere, der arbejder for hunde-køds-industrien i Korea.

Mange kæledyrsejere, der mister deres kæledyr, eller hvis kæledyr er blevet stjålet, må se i øjnene, at deres elskede vens liv sandsynligvis havde en frygtelig afslutning. Når hundekødet er kogt, ved forbrugerne ikke noget om, hvilken slags hund de spiser. Det kunne have været naboens forsvundne hund eller kat!

Et andet og stort socialt problem er den elendighed, de vrede husejere møder, de der bor i nærheden af hundefarmene. De skal finde sig i forurenede vandløb, stank og støj. Alle husejere har naturligvis ret til at klage til deres ”lokale råd” (en slags bydelsstyre) og protestere over farmene og kræve dem lukket, fordi de er med til at ødelægge beboernes trivsel og livskvalitet.

Undertiden er hundefarmene etableret i nærheden af skoler. I de tilfælde kan børnene ikke undgå at høre de forfærdelige skrig, fra hunde der bliver slagtet. Dette er absolut ingen klog og ordentlig måde at opdrage den næste generation på.

En trussel mod sundheden

På grund af de forfærdelige forhold de lever I, bliver hundene på hundefarmene fyldt med antibiotika og medicin, da det er den eneste måde, de kan holdes nogenlunde i live og fri for sygdomme på.

“Spisning af hundekød med et højt koncentreret indhold af antibiotika vil forårsage alvorlige forgiftninger i den menneskelige krop, ligesom det vil give hormonforstyrrelser og på sigt føre til kræft og diabetes”, siger Dr. Tae-Yo Ha, HankookIlBo, 7/4/11. Ingen bør føle sig trygge ved hundekød.

Interessant er det, at Sydkorea slipper af med en tredjedel af sit madaffald ved at give det som foder til ”mad-hundene” på hundefarmene. En skik og praksis der er helt ulovlig i moderne lande over alt i verden. Forestil dig at spise et dyr, der er blevet fodret med rådne madrester befængt med fluer, maddiker, rotte- og muse ekskrementer og masser af smitsomme bakterier.

Ergo: Hundefarmene er uhygiejniske, hundenes madrester er uhygiejniske, og hunde-slagterierne er uhygiejniske. En perfekt opskrift på sygdom og madforgiftning!

Ingen kulturel begrundelse

Det er sandt, at spise hundekød har været en del af koreanernes historie, ligesom det er hos en række andre asiatiske lande, men der er ingen undskyldning for at fortsætte denne praksis. De, der til stadighed hævder, det er en del af den koreanske kultur og tradition, gør det i et forsøg på at kvæle enhver vestlig kritik. De forsøger at gøre slagtning og spisning af hunde til et spørgsmål om et nationalt anliggende. Men at spise hunde er ikke noget at være stolt af, og mange koreanere skammer sig over, det stadig sker.

En nations kultur bør være til glæde og gavn for alle indbyggere og styrke følelsen af identitet og selvopfattelse. Kultur er vel ment som bl.a. at være med til at fremme glæde ved og tilhørsforhold til sit land. At spise hunde hjælper ikke til dette.

Folk i alle aldre, køn, religioner, sociale klasser, og uddannelse spiser hundekød i Korea. Dette er dels på grund af den måde, de er blevet opdraget på, og måske uvidenhed om de lidelser, de forårsager. Den katolske biskop Sung-Hyo Lee pralede engang med disse ord: “Min livret er hundekød. Min ”hobby” gør, at jeg tvinger udenlandske præster til at spise hundekød. Især de franske præster”. Kyeongin Ilbo, 5/16/11.

Når samfundets ledere siger, at det er i orden at spise kødet fra de mishandlede hunde, og regeringen ikke gør noget for at sætte en stopper for hunde-køds-industrien, er folk mindre tilbøjelige til at sætte spørgsmålstegn ved alt det onde og afskyelige ved hunde-kød. Men dette afspejler i sandhed en kulturel tilbageståenhed.

Juridisk Dilemma

På nuværende tidspunkt, er det ikke lovligt at spise hundekød. Men regeringen og offentligheden ignorerer stort set denne omgåelse af loven, og lader hunde-køds-industrien fortsætte.

Nogle mennesker tror, ​​at en løsning på de sociale, miljømæssige og sundhedsmæssige problemer i den ulovlige hunde-køds-industri er at legalisere den. Men at legalisere det at spise hund, vil ikke stoppe den grusomhed, hundene udsættes for. Det vil kun blive mere udbredt og åben. Og det vil være umuligt for politiet at komme til hjælp. Hundefarmerne vil ikke påtage sig noget ekstra socialt ansvar, flere regler og omkostninger, de vil sandsynligvis blot fortsætte deres ulovligheder alligevel.

Ved blot at ignorere de problemer, der er forbundet med hunde-køds-industrien, undgår regeringen omkostninger til politiets arbejde, ligesom den undgår den moralske debat og protester fra hundefarmere, og de der spiser hund. Regeringen har det fint med ikke at gøre noget, fordi størstedelen af ​​koreanerne viser en dyb ligegyldighed over både loven og moralske principper i forbindelse med hunde-køds-industrien. Med en ligegyldig regering og offentlighed, bliver hundene fortsat brutalt tortureret, dræbt og spist, som om det er lovligt.

Anti-Dog Meat Campaign in Seoul, South Korea – Summer 2015, Documentary by SaveKoreanDogs.org

Brutal killing in Daegu, undercover video by StopIt! Korea Campaign

Øvrige lande, hvor man spiser hunde

Når lande bliver mere avancerede og moderniserede også kulturelt, når de yngre generationer bliver mere oplyste og veluddannede, bliver hunde-køds-industrien i stigende grad afvist. Man ser på den med skamfuldhed, man bliver forlegen, den er en byrde. Det er grunden til, at nogle asiatiske lande allerede har forbudt at spise hunde. Det anerkendes som uforeneligt med moderne livsstil og landenes billede af sig selv som moderne.

Lande som Filippinerne og Thailand har forbud mod at spise hunde og katte. Mens lande som Korea, Kina, Vietnam og Indonesien fortsætter deres afskyelige skik.

Hvis flere lande forbyder at spise hunde og katte, kan det måske påvirke deres nabolande til også at forbyde det. Det er derfor, det er så vigtigt at fortsætte med at presse den koreanske regering til at forbyde og standse hunde-køds-industrien. Ikke kun for hundene og kattene i Korea, men for alle de dyr, der lider under denne barbariske tortur lige nu.

Deltag i kampen

DU KAN GØRE EN FORSKEL for de koreanske HUNDE

Send venligst breve og/eller ring med opfordring til at Sydkorea om at stoppe drab på hunde og katte til konsum.

His Excellency Ambassador of the Republic of Korea to the United States
Embassy of the Republic of Korea
2450 Massachusetts Avenue, NW
Washington, DC 20008 USA
Phone: 202-939-5600
Klik for forslag til brev på engelsk til den sydkoreanske regering.

Office of the President of the Republic of Korea
[04383] 22 Itaewon-ro, Yongsan-gu, Seoul
South Korea

Office of the Secretary-General
United Nations Headquarter
405 East 42nd Street
New York, NY 10017 USA
Phone: 212-963-7160
Klik for Sample Letter to the UN Secretary-General.

Elektrisk stød i Gangwon-do, undercover video af StopIt! Sydkoreansk kampagne

Syg hund i Namyangju, undercover video fra StopIt! Sydkoreansk kampagne

” Chobok” (De første af 3 hunde spises på varm sommerdag) – Uenighed om hundekød i Sydkorea
Klik for engelsk Billedtekst Transcript!

Sydkorea – Den usandsynlige sandhed (kæledyr til konsum) (TV I Love Pet)Klick for engelsk Billedtekst Transcript!

BOYCOTT GRUSOMHED, BOYCOTT KOREA (Danish)
BOYCOTT GRUSOMHED, BOYCOTT KOREA (Danish)
BOYCOTT GRUSOMHED, BOYCOTT KOREA (Danish)
BOYCOTT GRUSOMHED, BOYCOTT KOREA (Danish)

Campaign: BOYCOTT GRUSOMHED, BOYCOTT KOREA.

Source: Humane Action Alliance

Thank you, Hanne Hansen, for caring about the animals in the South Korean Dog and Cat Meat Trade and translating our homepage into Danish!

Follow by Email
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
WhatsApp
Reddit