Blog

Pyeongchang’s project to hide the Dog Meat Restaurants from Olympic visitors! (In Swedish)

Pyeongchang’s project för att dölja hundkötts-restauranger från de Olympiska gästerna!

Click HERE to read in English.

Click HERE to watch TV news about the Pyeongchang government’s project to change “Dog Meat Soup” restaurant signs. (In Korean)

Video: Channel A News: “Att ta ned skyltarna om hundkötts-soppa” Pyeongchang’s huvudvärk inför Olympiska Spelen. I detta nyhetsinslag från TV visas hur 41 hundkötts-restauranger i Pyeongchang- och i Gangneung-områdena måste ändra sina skyltar för att ta bort orden som betyder ”hunsköttssoppa”. En ägare till en sådan restaurang hävdar arr hon oroas över att detta kommer att skada affärerna för att hundkötts-restauranger är annorlunda jämfört med andra restauranger och kunderna hittar restaurangerna tack vare skyltarna. En invånare i Gangneung framhåller att eftersom det kommer utländska turister till Sydkorea, är det inte bra för landets image att ha restauranger som serverar hundkött och han önskar att dessa restauranger kommer att ta hänsyn till detta. Reportenr talar också om bojkotts-rörelsen, utanför Sydkorea.

Det är mindre än ett år kvar till de Olympiska Vinterspelen 2018,i PyeongChang. På vår sida ”Bojkotta PyeongChang 2018 Action Center” har vi listat vad du kan göra för att protestera mot de fruktansvärda grymheterna i Sydkorea’s hund & kattkötts-industri.

Nedan följer en översättning av Korea Animal Rights Advocates’ (KARA) kommentarer angående PyeongChang’s planer för att undvika kritik för grymheterna i den koreanska hundköttshandeln.

Klicka HÄR för KARA’s kommentarer

[Kommentar] Vi granskar begränsningen och betydelsen i att byta skyltar på hundkötts-restauranger i PyeongChang inför de olympiska vinterspelen 2018 , i PyeongChang

I Gangwon-provinsen pågår nu förberedelser för att välkomna gäster till vinter-OS, vilket äger rum i februari 2018. För att minimera bristen på boende och restauranger, samt för att öka inkomsten hos jordbruks-hushållen, kommer stöd att ges till hotell- och restaurangbranschen, för att stärka serviceandan och för att stödja nätverkandet med det lokala jordbrukssamhället, för att på så sätt introducera den koreanska kulturen hos besökarna. Dessutom kommer vissa restauranger, som kan väcka negativa känslor hos utländska besökare, att genomgå renoveringar som inkluderar nya skyltar, för att dölja den egentliga orsaken och för att avvärja debatt.

Vad är då den bakomliggande orsaken till de förväntade negativa reaktionerna hos besökarna till vinter-OS? Det är 18 restauranger i Ganwon-provinsen, runt Pyeonchang och Gangneung, som serverar hund-kött. Regeringen kommer att subventionera upp till 10,000,000 won för varje restaurang, för att de ska ändra sina skyltar (3,000,000) samt för att renovera deras anläggningar (7,000,000). Hälften av denna kostnad kommer att betalas av Provinsen och andra hälften av staden.

Protester och bojkotter mot Korea’s Boshintang (soppa på hundkött) och mot hundkött-industrin’s misshandel av hundar är vanligt före vilket internationellt evenemang som helst. Regeringen har, varje gång, svarat med tillfälliga åtgärder, som att ta ner skyltar istället för att lösa det egentliga problemet med hundkötts-industrin. Trots att Animal Protection Act kom till som ett svar på folkstormen mot grymheterna i hundkötts-industrin, under Seoul’s Olympiska Spel 1988, så har regeringen inte gjort några framsteg för att lösa dessa problem under de 30 år som gått sedan dess.

Även om det bara är 18 restauranger som avses, så är det viktigt att ta bort skyltar om ”Boshintang, Sacheoltang, Yeongyangtang, Yeongyangwon” som kan väcka avsky. Det är också viktigt att renovera fönster, entréer och väggar samt fraser som relaterar till hundkött. . Vi tycker inte att det är helt fel att bidra ekonomiskt till dessa renoveringar.

Däremot så löser det här projektet inte det fundamentala problemet, och således är det bara en formalitet. Det kommer att bli svårt att undgå fördömande av hundkötts-industrin och dess grymheter mot hundar genom att ta bort skyltar om soppa på hundkött. Likaså blir det svårt att undgå kritik för att borttagandet bara är för syns skull.

Det konstiga namnet som regeringen valt som titel på detta projekt, ”Restauranger som väcker negativa känslor hos utlänningar”, är också ett problem. Medan oppositionen mot konsumtion av hundkött blir mer högljudd inom vårt land och det pågår ett ändringsarbete av djurskyddslagen, så att det blir straffbart att slakta hundar, därför att djurplågeri är en del av hundkötts-handeln, kan titeln på projektet, felaktigt, leda till att människor tror att detta är en konflikt mellan koreaner och utlänningar.

Därtill kommer att Gangwon’s provinsiella styre tillåter dessa 18 restauranger fortsätta med sina affärer under de Olympiska Spelen, trots att deras skyltar avlägsnats, och när spelen är över, kan de sätta tillbaka sina tidigare skyltar. Detta tyder på att de respekterar dessa hundkötts-restauranger.

Dessutom har det provinsiella styret i Gangwon inte avslöjat några planer på att förmå de hundkötts-restauranger som mottagit 7,000,000 won i finansiellt stöd för att renovera sina anläggningar, att ändra sina affärsmodeller, antinger under eller efter de Olympiska Spelen.

Efterfrågan på hundkötts-soppa minskar medan accepterandet av hundar som sällskapsdjur ökar.

Oavsett förberedelserna för att husera gästerna till det kommande internationella evenemanget så måste det koreanska samhället börja diskutera hur konsumtionen av hundkött, vilken är synonym med djurplågeri, skall upphöra.

Gangwon’s provinsiella styre måste använda detta projekt med skyltbyten som ett tillfälle att höja Korea’s internationella status och att fördriva omvärldens bekymmer för våra svaga djurskyddsnormer, vilket symboliseras av handeln med hundkött och konsumtionen av hundkött.

Dessvärre så är Gangwon’s strategi, för tillfället, lika ineffektiv som att bygga ett hus på sand.

Take Action

Boycott Pyeongchang_1440x2160_g-2

Photo: Dog meat farm in South Korea. SaveKoreanDogs.org.

Swedish - BOYCOTT CRUELTY   BOYCOTT KOREA

Leave a Reply

Follow by Email
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
WhatsApp
Reddit