Blog

Lawmaker Dr. Pyo Changwon’s plan to legislate a ban on dog meat (In Greek)

Click HERE for English.

Ο νομοθέτης Δρ. Pyo Changwon σχεδιάζει νόμο για απαγόρευση του εμπορίου κρέατος σκύλων

Το ακόλουθο κείμενο είναι μετάφραση της δημοσίευσης που έγινε στο Facebook από τον Δρ. Pyo Changwon την 29η Αυγούστου 2017:

Dr. Pyo Chang-Won.  Photo:  https://www.facebook.com/cwpyo.

Dr. Pyo Changwon. Photo: www.facebook.com/cwpyo, http://pyotal.site/.

Με έναρξη τον Μάρτιο του επόμενου έτους, που τίθεται σε ισχύ η αναθεωρημένη Νομοθεσία για την Προστασία των Ζώων, οποιοσδήποτε εμπλέκεται σε πρακτικές κακότροπης εκτροφής και σφαγής σκύλων με βάναυσες μεθόδους θα τιμωρείται. Επίσης, η κακοποίηση ζώων θα τιμωρείται με ποινή διπλάσια της τρέχουσας. Θα εισάγω πρόσθετες νομοθετικές ρυθμίσεις για να διασφαλιστεί η αποτελεσματικότητα των μέτρων καταστολής. (Αναφορά στο Ιστολόγιο του Δρ. Pyo Changwon).

Εφόσον οι βιομηχανίες εκτροφής και σφαγής σκύλων που παράγουν βρώσιμο κρέας (κρέας σκύλων, σούπα boshintang ή ελιξίρια) παραβιάζουν τους νόμους προστασίας των ζώων, η λειτουργία τους θα ήταν αδύνατη όπου αυτοί επιβάλλονται ενεργά.

Ωστόσο, δεν τιμωρείται η διανομή και η πώληση κρέατος σκύλων. Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι αρμόδιο για την επιβολή νόμων σχετικών με τη βιομηχανία κρέατος σκύλων, αλλά αφού το κύριο καθήκον τους είναι η προστασία και ανάπτυξη της γεωργίας και της κτηνοτροφίας, ελάχιστα τίθενται σε εφαρμογή.

Η Νότια Κορέα είναι ένα εξαρτώμενο από τις εξαγωγές, βιομηχανοποιημένο έθνος, και ενδιαφερόμαστε για τη διεθνή θέση και εικόνα μας. Επειδή η βρώση σκύλων είναι θέμα που κατακραυγάζεται διεθνώς, η στάση της κυβέρνησής μας ήταν παράλειψη του θέματος και αμεριμνησία. απλά με εξαίρεση των σκύλων από την ταξινόμηση ως ζωικό κεφάλαιο, όπου η εκτροφή, σφαγή, διανομή και πώληση γίνονται σύμφωνα με τη Νομοθεσία για τον Υγειονομικό Έλεγχο Ζωικών Προϊόντων.
Κατά συνέπεια, δεν πραγματοποιήθηκαν ενέργειες καταστολής από τις υγειονομικές υπηρεσίες και η διανομή και πώληση κρέατος σκύλων κατάμεστων από αντιβιοτικά, εντομοκτόνα και μολυσματικά βακτήρια συνεχίζεται.

Στην παρούσα κατάσταση, νέοι τύποι λοιμωδών νοσημάτων (όπως η γρίπη των πτηνών, το Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο ή η νόσος των τρελών αγελάδων) ίσως προκύψουν από το ανθυγιεινό κρέας σκύλων της χώρας μας ή από της Κίνας. Ενδεχομένως δεν κινδυνεύει μόνο η δική μας υγεία, ίσως η Νότια Κορέα αποτελεί κίνδυνο για την παγκόσμια υγεία.

Προς εκείνους που υποστηρίζουν τη βρώση κρέατος σκύλων βασιζόμενοι στο ότι είναι ο πολιτισμός μας: είστε πεπεισμένοι ότι θα βρείτε νομοθέτες που θα επιχειρήσουν θέσπιση νόμων για νομιμοποίηση της κατανάλωσης κρέατος σκύλων και ότι θα ψηφιστεί αυτή η νομοθεσία από την επιτροπή δικαιοσύνης της Βουλής, ιδίως με τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του PyeongChang προ των πυλών; Γνωρίζετε ότι ένας από τους λόγους που η Διενθής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) απέρριψε την πρόταση της κυβέρνησης Park Geun-hye να γίνει μασκότ των Ολυμπιακών ο σκύλος Τζίντο (Jindo) είναι η κατάκριση της διεθνούς επιτροπής για την κατανάλωση κρέατος σκύλων;

Η νομοθεσία που σχεδιάζω να προωθήσω για απαγόρευση της κατανάλωσης κρέατος σκύλων δεν επιδιώκει τιμωρία αυτών που καταναλώνουν ή αγοράζουν κρέας σκύλων. Η νομοθεσία μου θα εστιάζει στην εκτροφή, σφαγή και πώληση σκύλων για βρώση, έτσι θα σωθούν οι σκύλοι και θα προστατευτεί η δημόσια υγεία, που κινδυνεύει από την αμφιταλαντευόμενη «στρατηγική ασάφειας» όπως εφαρμόστηκε από την κυβέρνησή μας. Αυτή η νομοθεσία θα αποκαταστήσει την υπερηφάνεια της νεολαίας μας όπου υποφέρει άδικα από ατίμωση, και θα βοηθήσει όσους ζουν με ζώα συντροφιάς και συνέρχονται από τις έγνοιες και τη θλίψη για τη βιομηχανία κρέατος σκύλων.

Καταλαβαίνω ότι αυτοί που εργάζονται στη βιομηχανία κρέατος σκύλων, η οποία είναι ήδη παρακμάζουσα λόγω ελαττωμένης ζήτησης, εξετάζουν δυνατότητες μετάβασης προς άλλες επιχειρήσεις. Η απαγόρευση της βρώσης σκύλων είναι απλά θέμα χρόνου. Είναι το παλιρροιακό ρεύμα της διεθνούς επιτροπής. Σας συμβουλεύουμε να αλλάξετε επαγγέλματα προτού να είναι πολύ αργά. Στο παρελθόν, έχω ζητήσει από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να παρέχει καθοδήγηση, εκπαίδευση και μία στρατηγική για υποστήριξη της μετάβασης ατόμων που εργάζονται στη βιομηχανία κρέατος σκύλων εντούτοις δεν έλαβα καμία απάντηση. Πιστεύω ότι θα είναι διαφορετικά με τη νέα κυβέρνηση.

Η διαδικασία αναθεώρησης της Νομοθεσίας για την Προστασία των Ζώων, που οριακά ψηφίστηκε τον περασμένο Μάρτιο δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Πάντως, τελικά ψηφίστηκε.
Δεν θα εγκαταλείψω την προσπάθεια.
Ευχαριστώ.

Sign-Petition_Greek

Pyo Changwon FB Post 082917

Συνέντευξη του Δρ. Pyo Changwon από το τηλεοπτικό πρόγραμμα «SBS Morningwide» την 2η Σεπτεμβρίου 2016.

Leave a Reply

Follow by Email
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
WhatsApp
Reddit