Blog

Lawmaker Dr. Pyo Changwon’s plan to legislate a ban on dog meat (In Slovenian)

Click HERE for English.

Načrt zakonodajalca dr. Pyoja Changwona za prepoved pasjega mesa

Spodaj je prevod objave v Facebooku zakonodajalca dr. Pyoja Changwona 29. avgusta 2017:

Dr. Pyo Chang-Won.  Photo:  https://www.facebook.com/cwpyo.

Dr. Pyo Changwon. Photo: www.facebook.com/cwpyo, http://pyotal.site/.

Od marca naslednje leto, ko bo obveljal popravljeni Zakon o zaščiti živali, bo vsakdo, ki bo sodeloval v krutih praksah vzreje psov ali klanju psov s krutimi metodami, kaznovan. Prav tako se bo kazen za mučenje živali podvojila. Predlagal bom dodatno zakonodajo, ki bo zagotavljala učinkovitost preganjanja. (Refer to Dr. Pyo Changwon’s Blog).

Ker industrija reje in klanja psov, ki proizvaja pasje meso za uživanje (pasje meso, boshintang ali pasji eliksir), krši zakone o zaščiti živali, ne bi mogla več obstajati, če bi dejavno uveljavljali te zakone.

Toda za širjenje in prodajo pasjega mesa ni kazni. Ministrstvo za kmetijstvo, hrano in podeželske zadeve je odgovorno za uveljavljanje zakonov glede industrije pasjega mesa, ker pa je njegova glavna dolžnost ščititi in spodbujati kmetijstvo in živinorejsko industrijo, naredi zelo malo za uveljavitev teh zakonov.

Južna Koreja je od izvoza odvisna industrializirana država in skrbi nas za naša mednarodna položaj in podobo. Ker je uživanje pasjega mesa vprašanje, podvrženo mednarodnemu obsojanju, je naša vlada skrivala in ignorirala problem tako, da je izključevala pse kot »živino«, ki se jo sme rediti, klati, razdeljevati in prodajati po Zakonu o sanitarnem nadzoru nad izdelki iz živine.

Zato niso ukrepali glede sanitarnega upravljanja, in širjenje in prodaja pasjega mesa, ki je polno antibiotikov, insekticidov in bakterijske kontaminacije, se nadaljuje.

V tem stanju bi lahko nehigienične farme pasjega mesa v naši državi ali na Kitajskem povzročile nov tip nalezljive bolezni (kot je ptičja gripa, SARS ali bolezen norih krav). Obstaja velika verjetnost, da ni ogroženo samo naše zdravje, temveč bo Južna Koreja postala država, ki bo povzročila svetovno zdravstveno tveganje.

Tistim, ki podpirate uživanje pasjega mesa z argumentom, da je naša kultura: ste prepričani, da boste lahko našli zakonodajalce, ki bodo delali za uzakonitev uživanja pasjega mesa in potrditev te zakonodaje v Narodnem zboru in sodnem komiteju, še posebej zdaj, ko so zimske olimpijske igre v PyeongChangu za vogalom? Se zavedate, da je eden od razlogov, da je Mednarodni olimpijski komite (IOC) zavrnil zahtevo vlade Parka Geun-hyeja, naj pes Jindo postane maskota olimpijskih iger v PyeonChangu, kritika mednarodne skupnosti glede uživanja pasjega mesa?

Zakonodaja, ki prepoveduje uživanje pasjega mesa, ki jo nameravam spodbujati, ni namenjena kaznovanju tistih, ki uživajo ali kupujejo pasje meso. Moja zakonodaja bo prepovedala rejo, klanje in prodajo psov za uživanje; to bo rešilo pse in zaščitilo zdravje naših državljanov, ki je ogroženo zaradi strahopetne »strateške dvoumnosti«, ki jo uporablja vlada. Ta zakonodaja bo tudi obnovila ponos naše mladine, ki v tujini po krivici občuti sram, in pomagala tistim z živalmi družabniki okrevati od svojih skrbi in žalosti zaradi industrije pasjega mesa.

Kolikor razumem, zaposleni v industriji pasjega mesa, ki že upada zaradi manjšanja povpraševanja, razmišljajo o prehodu v druge posle. Prepoved pasjega mesa je samo stvar časa. To je tok mednarodne skupnosti. Priporočamo, da spremenite poklic, preden bo prepozno. V preteklosti sem prosil Ministrstvo za kmetijstvo, hrano in podeželske zadeve, naj zagotovi vodstvo, izobraževanje in podporno strategijo za prehod ljudi, zaposlenih v industriji pasjega mesa, vendar nisem nikoli dobil odziva. Vem, da bo z novo vlado drugače.

Proces popravljanja Zakona o zaščiti živali, ki so ga prejšnjega marca komaj sprejeli, ni bil lahek. A na koncu so ga potrdili. Ne bom se predal. Hvala

Sign Petition_Slovenian

Pyo Changwon FB Post 082917


Interview of Dr. Pyo Changwon by [SBS Morningwide] TV program on September 2, 2016

Leave a Reply

Follow by Email
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
WhatsApp
Reddit