Blog

“Meat dogs” in wire cages feed on rotten food waste slops while they wait to be slaughtered. (In Hungarian)

A fémketrecben lévő kutyákat rothadt élelmiszer-hulladékkal etetik, miközben arra várnak, hogy lemészárolják őket

Click HERE for English.

IDE kattintva elolvashatod a koreai nyelven íródott cikket. 쓰레기 음식 먹고 도축 기다리는…철장 속 식용견들

2016. augusztus 9-én az “In Depth Camera”(밀착카메라) című koreai TV-műsor azon emberek történetét mutatta be, akik nyaraláskor magukkal viszik kutyájukat. Másnap egy, a koreaiak által –mivel kellemetlenül és kényelmetlenül érinti őket – gyakran ignorált téma került terítékre, a társadalmuk által csak „húskutyaként” emlegetett kutyák.

A műsor arról tudósított, hogy függetlenül attól, hogy a kutyahús jó vagy rossz dolog, a szaporítástól a mészárlásig egyértelműen problémák vannak a kutyahúsiparral.

A riporter szerint, amikor először járt a farmon, a kutyák az idegen léptektől megriadva ugatni kezdtek. Látott egy kölykeit etető, üszkös sebekkel borított anyakutyát, és egy másik, kikötött kutyát, mely izgatott, ismétlődő viselkedést mutatott. Az állatok „élelme” kukacokkal teli romlott élelmiszer volt.

Egy másik kutyafarmon műanyag zsákok, felismerhetetlen szervek és egy halott kutya feje úszott a „kutyatápos” ládában. Az élelmiszer-hulladék rohadt, bűzös és fekete volt, de az éhes kutyáknak nem volt más lehetőségük, mint megenni azt.

A riporter megkérdezte a „gazdát”: miért nem etetik rendes kutyatáppal az állatokat? „Mert ‘Jjambap’-pal – élelmiszer-hulladék – kell etetni őket, mert az ízletesebbé teszi a kutyahúst” –válaszolta a gazda. Az emberek nem veszik meg a kutyatápon tartott kutya húsát.”

A farm mocskos volt, és teljesen kaotikus higiéniai állapotok uralkodtak rajta. Halott kutyák holttestei hevertek vizeshordókban, miközben a telep területén mindenfelé régi hulladék és szőr, valamint a kutyák lemészárlásából származó vér volt szétszóródva. Úgy tűnt, már nagyon régen takarítottak utoljára a farmon.

A szakértők arra figyelmeztetnek, hogy az ilyen körülmények között nevelt kutyák húsa káros az emberre. Bo-Young Myeong állatorvos a „Veterinarians for the Abandoned Animals Association” (Állatorvosok az Elhagyott Állatokért Egyesület) tagja azt nyilatkozta, hogy a kutyák táplálékában vágási hulladék, ólom, egyéb nehézfémek és baktériumok találhatók, melyek bármelyike megbetegedést okozhat az emberben.

A riporter felfedezte, hogy az állítás, mely szerint egy különleges „húskutya” fajtát használnak, távol áll a valóságtól. A farmon fajtatiszta kutyákat látott, akik a hangszál-eltávolítás következtében halkan ugattak, valamint kiskutyákat, farkukat csóválva. A kutyagyárakból kikerülő beteg kutyák és eltűnt házi kedvencek mind a vágóhídon végezték.

Az állatvédelmi törvényt, mely szerint tilos egy állatot azonos fajú társa előtt kivégezni, nem tartották be. A gazda azt mondta a riporternek, hogy a nagy kutyákhoz kalapácsot használ, mivel ők nem halnak meg olyan könnyen az áramütéstől. Az embertelen bánásmóddal járó módszerek mindennemű formáját tiltó törvénynek nem tettek eleget.

A kutyahús-fogyasztás NEM TÖRVÉNYES Dél-Koreában. Azonban a koreaiak többsége mélységes közönnyel viseltetik mind a törvények, mind az erkölcsi elvek irányába, nem tesznek semmit a kutyahúsipar megfékezésére, mondván, semmilyen törvény nem tiltja ezt az ágazatot. Ez csak kifogás arra, hogy tovább engedjék működni a kutyahúsipart, az iparban tevékenykedők és a kutyahús-fogyasztók nyugtalanságától tartva.

Amint az ebből a riportból is kiderül, a rettenetes kutyahúsipar tovább folytatódik, a kutyák pedig mérhetetlen szenvedéseken mennek keresztül. A kutyákat minden évben brutális módon megkínozzák és megeszik, mintha ez teljesen törvényes volna, és ez a gyakorlat mindaddig fog folytatódni, amíg a törvényeket meg nem szigorítják.

what-you-can-do

Leave a Reply

Follow by Email
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
WhatsApp
Reddit