Blog

„A Horror utcája” kutyavágóhidak Szöul szívében

‘Street of Horror’ Dog slaughterhouses in the heart of Seoul (In Hungarian)

Szöul belvárosában egy sikátort úgy neveznek, hogy az „Egészséges Ételek Központja Sikátor”. Az utca egyik oldala fémketrecekkel van tele, melyekben az összezsúfolt kutyák várják végzetüket. A ketrecek mellett kutyahússal teli pultok helyezkednek el.

A kidobásra szánt, belsőszervekkel teli műanyagzsákok mellett elhaladva beérünk a vágóhídra. A padlót szemét és kosz fedi. Mindenfelé a mészárláshoz szükséges eszközök hevernek, például egy szőreltávolító dob.

„Ez régi?” kérdezi az álruhás riporter. „Nem, épp az előbb vágtam le”, válaszolja a férfi, aki gumikesztyű nélkül felkap egy darab húst és megmutatja a riporternek. 6.5 Geunt nyom (a tömeg koreai egysége,1 Geun = 600 g), mondja a riporternek, és 7,500 wonba kerül Geunonként.

A TV Chosun, egy koreai TV csatorna a szöuli kutyavágóhidakról és azoknak a lakosokra gyakorolt hatásáról készített riportot. A vágóhidak nyíltan működnek a város szívében. A közelben élők szenvednek a kutyaugatás zajától és a mészárlással járó bűztől; a közegészségügyi viszonyok a vágóhídon kaotikusak.

A sikátor tömve van ezekkel a vágóhidakkal.

Egy járókelő Jongam-dongból (Szöul) azt mondja, képtelen leírni az érzést. Azok az emberek, akik ezen a sikátoron mennek át – mint mondja – valószínűleg émelyegnek pusztán attól, hogy elhaladnak a vágóhidak mellett.
Jeongmin Park Jaegi-dongból (Szöul) fél végigmenni ezen az ún. „Egészséges Ételek Központja Sikátor”-on, a bűzt pedig visszataszítónak tartja.

De mivel a kutyák nem számítanak haszonállatnak, nincs a kutyavágóhidakra vonatkozó szabályzás. Még az egészségtelen körülményekre sincs a bírságon kívül egyéb büntetés. Több mint 1000 üzlet árul kutyahúst Szöulban, de a kutyák mészárlása felett a vezetőség szemet huny.

Kattints IDE a koreai nyelvű hírekért!

Felhívás cselekvésre!

Kattints IDE, hogy nyíltan beszélj a szöuli iszonyatos kegyetlenségről!

Kérjük, írd alá a petíciókat a dél-koreai kutyahúsipar ellen!

Sign Petition_Hungarian

Leave a Reply

Twitter
Visit Us
Follow Me
Tweet
Whatsapp
Vimeo
Flickr
Reddit
Tumblr
RSS
Follow by Email