Blog

Pyeongchang’s project to hide the Dog Meat Restaurants from Olympic visitors! (In Greek)

Click HERE to read in English.

Κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε τις τηλεοπτικές ειδήσεις για το σχέδιο της Διοίκησης του Pyeongchang να αλλάξουν τις επιγραφές των εστιατορίων για «Σούπα με Κρέας Σκύλων». (Στα Κορεάτικα)

Βίντεο: Ειδήσεις του Channel A. «Ξεμοντάρετε τις επιγραφές για Σούπα με Κρέας Σκύλων» … μπελάδες στο Pyeongchang εν όψει των Ολυμπιακών. Το τηλεοπτικό ρεπορτάζ αφορά τα 41 εστιατόρια κρέατος σκύλων στις περιοχές Pyeongchang και Gangneung από τις επιγραφές των οποίων πρέπει να αφαιρεθούν οι λέξεις που σημαίνουν «Σούπα με Κρέας Σκύλων». Μία ιδιοκτήτρια τέτοιου εστιατορίου εκφράζει ανησυχίες για το ότι το κατέβασμα των επιγραφών θα βλάψει τις επιχειρήσεις τους, επειδή τα εστιατόρια κρέατος σκύλων διαφέρουν από τα υπόλοιπα εστιατόρια, και οι άνθρωποι τα εντοπίζουν από την εξωτερική σήμανση. Ένας κάτοικος του Gangneung δήλωσε ότι εν αναμονή της επίσκεψης ξένων στη Νότια Κορέα, οι εστιάτορες οφείλουν να λάβουν υπόψη ότι η σήμανση για κρέας σκύλων είναι επιβλαβής για την εικόνα της χώρας. Ο δημοσιογράφος μιλά επίσης για το κίνημα του μποϊκοτάζ από έξωθεν της Νότιας Κορέας.

Το σχέδιο του Pyeongchang να κρύψει τα Εστιατόρια Κρέατος Σκύλων από τους επισκέπτες των Ολυμπιακών!

Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του PyeongChang 2018 είναι σε λιγότερο από ένα χρόνο. Στην ιστοσελίδα μας «Μποϊκοτάζ στο PyeongChang 2018 – Κέντρο Δράσεων» προτείνεται ένα σύνολο ενεργειών που μπορείτε να αναλάβετε για να διαμαρτυρηθείτε ενάντια στη φρικτή αγριότητα της βιομηχανίας κρέατος σκύλων και γατών.

Το ακόλουθο κείμενο είναι μετάφραση του σχολιασμού των Korea Animal Rights Advocates’ (KARA) Υπερασπιστές των Δικαιωμάτων των Ζώων της Κορέας) σχετικά με το σχέδιο του PyeongChang να αποφύγει τα επικριτικά σχόλια για την Κορεάτικη βιομηχανία κρέατος σκύλων.

Κάντε κλικ ΕΔΩ για τον σχολιασμό του KARA.

[Σχολιασμός] Εξετάζουμε τους περιορισμούς και τις δυνατότητες του σχεδίου αλλαγής των επιγραφών των Εστιατορίων Κρέατος Σκύλων στο PyeongChang πριν τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του 2018.

Στην Επαρχία Gangwon γίνονται τώρα οι απαραίτητες προετοιμασίες για την υποδοχή των επισκεπτών των Χειμερινών Ολυμπιακών, που θα διεξαχθούν τον Φεβρουάριο του 2018. Για να μετριασθούν οι πιθανότητες ανεπάρκειας χώρων διαμονής και εστιατορίων, και να δημιουργηθούν ευκαιρίες εισοδήματος για τα αγροτογεωργικά νοικοκυριά, θα παρέχεται υποστήριξη στις επιχειρήσεις φιλοξενίας για ενίσχυση του πνεύματος υπηρεσίας, καθώς επίσης και δικτύωση με την τοπική αγροτογεωργική κοινότητα για καλή παρουσίαση του πολιτισμού της Κορέας στους επισκέπτες. Επιπλέον, ορισμένα εστιατόρια που ίσως προκαλούν αρνητικά συναισθήματα στους ξένους επισκέπτες θα ανακαινιστούν, και θα αλλάξουν ταμπέλες, ώστε να καλυφθούν τα υποκείμενα αίτια της αντιπαράθεσης και να αποφευχθούν οι αντιδράσεις.

Ποιά είναι τα βασικά αίτια για τις αναμενόμενες αρνητικές αντιδράσεις από τους επισκέπτες των Χειμερινών Ολυμπιακών; Τα 18 εστιατόρια κρέατος σκύλων στην επαρχία Gangwon περιφερικά των Pyeongchang και Gangneung. Η κυβέρνηση θα επιδοτήσει με έως και 10.000.000 γουόν κάθε εστιατόριο για να αλλάξουν τις επιγραφές τους (3.000.000) και να ανακαινίσουν τις εγκαταστάσεις τους (7.000.000). Το 50% του κόστους του έργου θα πληρωθεί από την Επαρχία και το 50% από την πόλη.

Διαμαρτυρίες και μποϊκοτάζ ενάντια στο Κορεάτικο Boshintang (σούπα με κρέας σκύλου) και την κακοποίηση των ζώων της βιομηχανίας κρέατος σκύλων είναι συνήθη πριν από μία σημαντική διεθνή εκδήλωση. Η κυβέρνηση, ωστόσο, έχει συστηματικά αποκριθεί με πολύ βραχυπρόθεσμες λύσεις όπως κατέβασμα των επιγραφών αντί να επιλύσει το υποκείμενο πρόβλημα που είναι η βιομηχανία κρέατος σκύλων. Παρά το γεγονός ότι η Νομοθεσία για την Προστασία των Ζώων ήταν αποτέλεσμα της δημόσιας κατακραυγής κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών του 1988 στη Σεούλ ενάντια στην αγριότητα της βιομηχανίας κρέατος σκύλων, η κυβέρνηση δεν κατάφερε μεγάλη πρόοδο στην αντιμετώπιση του προβλήματος αυτά τα 30 χρόνια.

Αν και τα εστιατόρια επί του θέματος είναι μόνο 18, η αφαίρεση επιγραφών σχετικά με «Boshintang, Sacheoltang, Yeongyangtang, Yeongyangwon» που ίσως προκαλούν απέχθεια είναι σίγουρα σημαντικό έργο, όπως επίσης και η ανακαίνιση παραθύρων, εισόδων και τοίχων για αφαίρεση λέξεων και φράσεων σχετικών με κρέας σκύλων. Δεν πιστεύουμε ότι η παροχή οικονομικής υποστήριξης των 7.000.000 γουόν σε αυτές τις επιχειρήσεις για τις ανακαινίσεις είναι εντελώς άσκοπη.

Ωστόσο, αυτό το έργο δεν θα επιλύσει το βασικό πρόβλημα και άρα αποτελεί μόνο μία τυπικότητα. Θα είναι δύσκολο να αποφευχθεί η αποδοκιμασία του εμπορίου κρέατος σκύλων και η αγριότητα του προς τα ζώα απλά και μόνο κατεβάζοντας τις επιγραφές των 18 εστιατορίων σούπας σκύλων. Θα είναι εξίσου δύσκολο να αποφευχθούν τα επικριτικά σχόλια ότι η αφαίρεση των επιγραφών είναι μόνο χάριν εντυπωσιασμού.

Η περίεργη ονομασία που επέλεξε η κυβέρνηση για τίτλο του έργου: «Εστιατόρια που προκαλούν αρνητικά συναισθήματα στους ξένους» είναι επίσης ένα πρόβλημα. Αν και η αντίθεση στη βρώση κρέατος σκύλων ακούγεται όλο και περισσότερο στη χώρα και είναι υπό εξέλιξη η διαδικασία τροποποίησης άρθρων της νομοθεσίας για την προστασία των ζώων ώστε να τιμωρείται η σφαγή σκύλων αφού η εγκληματική κακοποίηση ζώων είναι μέρος του εμπορίου κρέατος, ο τίτλος του έργου παραπλανεί τους ανθρώπους να πιστέψουν εσφαλμένα ότι αυτό το θέμα είναι απλά μία σύγκρουση μεταξύ Κορεατών και ξένων.

Πέραν τούτου, η διοίκηση της Επαρχίας Gangwon επιτρέπει στα 18 εστιατόρια να συνεχίσουν κανονικά τη λειτουργία των επιχειρήσεών τους κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών παρά την αφαίρεση των επιγραφών, και την επανατοποθέτηση των επιγραφών μετά τη λήξη των Ολυμπιακών δηλώνοντας ότι έχουν υπόψη τα αιτήματα των εστιατόρων.
Επίσης, η διοίκηση της Επαρχίας Gangwon δεν έχει κοινοποιήσει δημόσια οποιεσδήποτε αποφάσεις για παρακίνηση των εστιατορίων κρέατος σκύλων, που θα λάβουν τα 7.000.000 γουόν ως οικονομική επιδότηση για ανακαίνιση των εγκαταστάσεών τους, προς αλλαγή των επιχειρηματικών μοντέλων τους κατά τη διάρκεια ή μετά τη λήξη των Ολυμπιακών.

Η ζήτηση για σούπα με κρέας σκύλου μειώνεται ενώ η αποδοχή των σκύλων ως κατοικίδιων ζώων συντροφιάς αυξάνεται.

Ανεξάρτητα από τις προετοιμασίες για τη φιλοξενία των επισκεπτών για την επερχόμενη διεθνή εκδήλωση, η κοινωνία της Κορέας ενδείκνυται να δρομολογήσει άμεσα συζητήσεις για απαγόρευση της βρώσης κρέατος σκύλων, που είναι ταυτόσημη εκτενούς κακοποίησης ζώων.

Η διοίκηση της Επαρχίας Gangwon πρέπει να αξιοποιήσει το έργο αφαίρεσης των επιγραφών ως μία ευκαιρία να αυξήσει το διεθνές κύρος της Κορέας και να ανακουφίσει τον κόσμο από ανησυχίες για τα ασθενή πρότυπα καλής μεταχείρισης των ζώων όπως διαμορφώνονται λόγω του εμπορίου και της βρώσης κρέατος σκύλων.

Δυστυχώς, για την ώρα, η τακτική της Gangwon είναι όσο αναποτελεσματική όσο και το να χτίζεις σπίτια στην άμμο!

Take Action

Boycott Pyeongchang_1440x2160_g-2

Φωτογραφία: Εκτροφείο σκύλων για κρέας στη Νότια Κορέα. SaveKoreanDogs.org.

Leave a Reply

Follow by Email
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
WhatsApp
Reddit